Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Călătorii > Dansezi pentru tine

Dansezi pentru tine

In secolele trecute se dansa menuet, vals, cadril, polca, mazurca, dupa coregrafii riguroase. Rock-ul revolutionar al secolului trecut a instaurat o forma de manifestare aproape exclusiv sportiva. Azi, in cluburi, se danseaza improvizand individual pe ritmurile muzicale ale momentului.

Tu si dansul

  • Hustle este recomandat celor care eu probleme cu increderea in ei insisi, pentru ca acorda o atentie deosebita miscarilor fiecaruia dintre dansatorii in pereche. In plus, trebuie sa ai grijala pozitia corpului.
  • Dansurile latino-americane se recomanda pentru sfera emotionalului si mai ales a sexualului: samba, cha-cha, rumba, paso-doble, tangoul argentinian, mambo si salsa. La aceste dansuri foarte importanta este miscarea soldurilor.
  • Dansurile europene, valsul, foxtrot-ul si tangoul sunt recomandate pentru cei care vor sa pluteasca in dans, pentru romantici. Aici, importanti sunt pasii, care dau senzatia de unduire, in timp ce partea de sus a trupului trebuie sa stea intr-o pozitie fixa, dreapta, aproape inchistata. Aspectul sexual e mult mai putin explicit decat la dansurile latino. Se spune ca aceste dansuri sunt bune pentru anularea urii, a temerilor, a agresivitatii si ca ele il fac pe cel care le practica sa se simta deosebit.
  • Rock’n’roll-ul este pentru cei tineri, veseli si activi. E un dans care dezvolta simtul miscarii si al echilibrului (am spune ca dezvolta si instinctul de conservare – daca ai un partener care te arunca in toate partile si te rasuceste in pozitii inedite…).
  • Break-dance – apuca-te de el daca nu te preocupa sa comunici ceva prin dans, ci sa-ti arati talentul acrobatic si mobilitatea. Desigur, nu e usor. Atentie sa nu te rupi… decat in figuri.
  • Baletul clasic e mai mult pentru cei care il practica de mici. Nu-ti imagina ca poti sa stai pe poante la 25 de ani, daca nu te-ai antrenat de la gradinita. Nu vei face nici sarituri ample, ca in fotografiile cu Nijinski; iar despre zecile de piruetele multiple… mai bine admira-le in filmele documentare despre Maia Plisetkaia. Exista insa forme modernizate si mult simplificate, la care poti aspira oricand. Gratia si eleganta unui tutu reflectat de oglinda salii de balet e poate simbolul cel mai poetic al dansului…

Comments

comments

Leave a Reply