Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > De ce e importanta siesta

De ce e importanta siesta

Stiind acum ca un pic de atipeala iti sporeste cu 100% vigilenta, te cam cuprind regretele pentru vremurile cand parintii incercau din rasputeri sa te convinga sa dormi dupa amiaza.

Iata care sunt si alte beneficii ale siestei!

Pare un rasfat de neimaginat sa pui capul pe perna sau pe birou la mijlocul zilei, dar e un obicei chiar larg raspandit in unele tari cu clima calda, mai ales in randul celor care lucreaza mai bine de 8 ore pe zi. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca siesta actioneaza ca o supapa de eliberare a stresului: presupune un proces de resetare a ritmului cotidian, urmata de revigorare instantanee.

 

Conditia e sa nu depasesti 20 de minute. Doar astfel, somnul de dupa masa copioasa de pranz are efect de energizare si iti poti continua in forma maxima urmatoarea parte a zilei. 

 
Un alt efect, deloc de neglijat este ca vigilenta sporita obtinuta doar in urma atipelii te fereste de accidentele la locul de munca si, totodata, te face mai apt de negociere, de proiecte pline de creativitate si de o comunicare mai eficienta.
 
Tine cont ca, desi acum poate ca nu ai probleme majore, cele 20 de minute de somn te protejeaza si de afectiunile cardiovasculare, are efecte benefice asupra sanatatii in ansamblu si iti redau starea de bine. Daca suplimentezi si cu o alimentatie usoara si un program regulat de miscare, va scrie pe tine fericire, iar bolile vor sta departe de tine mult timp de-acum inainte!
 

Comments

comments

Lasă un răspuns