Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > De ce iubim femeile

De ce iubim femeile

E limpede ca adultii au nevoie de povesti. Numai ca zanele lor si-au scurtat rochiile, si-au taiat parul care le ajungea candva pana la calcaie si au invatat sa fie femei, ceea ce e mult mai complicat si periculos decat meseria de zana.

Un manunchi de istorii cu femei asadar, spuse simplu, captivant, de un povestas a carui viata seamana ca doua picaturi de apa cu cea a lui Mircea Cartarescu.

In fiecare poveste e un sambure de neobisnuit care sta ascuns in carnea obisnuitului, in „ordinar” o samanta de extraordinar care da rod epic. Un omagiu (adesea in sensul cel mai concret, erotic al cuvantului) adus femeilor „pentru ca sunt femei”.

Desi lansata in 2004, cartea lui Mircea Cartarescu este inca una dintre cele mai cautate lecturi in librariile din Romania. In luna decembrie, culegerea de povestiri s-a situat pe locul al patrulea in topul celor mai vandute carti in librariile Diverta. Si asta, precum spuneam, la trei ani de la aparitia ei pe piata.

Citat

  • De ce iubim femeile, pana la urma: „Pentru ca au sani rotunzi, cu gurguie care se ridica prin bluza cand le e frig, pentru ca au fundul mare si grasut, pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor. Pentru ca poarta tot soiul de zdranganele pe care si le asorteaza la imbracaminte dupa reguli complicate si de neinteles.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus