Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Despre frumusetea uitata a vietii – Andrei Plesu

Despre frumusetea uitata a vietii – Andrei Plesu


„Despre frumusetea uitata a vietii”
, un nou volum scris de Andrei Plesu, a aparut la editura Humanitas.

Autorul scrie: „Daca iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur imprejur, o privire odihnita, curioasa si nepatimasa, vei gasi destule argumente sa te bucuri. Lucrurile (inca) functioneaza.(…) Mai exista inca oameni intregi, traditii vii, intalniri miraculoase. Traim intr-un sos toxic, dar el contine inca mirodenii subtile, cu efect anesteziant”.

Capitolele volumului „Despre frumusetea uitata a vietii” au titluri precum: „Tranzitia si avatarurile luxului”, „Cultura de internet” si „Cinci zile fara televizor”.

  • Andrei Plesu s-a nascut pe 23 august 1948, in Bucuresti, si a absolvit Facultatea de Arte Plastice, sectia de istoria si teoria artei.
  • A fost lector universitar la Academia de Arte Plastice Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti), profesor universitar de filosofie a religiilor, la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema, fondator si presedinte al Fundatiei „Noua Europa” si rectorul Colegiului „Noua Europa”.
  • De asemenea, este membru al World Academy of Art and Science si al Académie Internationale de Philosophie de l’Art, Geneva.
  • Este doctor honoris causa al Universitatii „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau, Germania, si al Universitatii Humboldt din Berlin, Commandeur des Arts et des Lettres, Paris.
  • Printre cartile lui se numara: „Calatorie in lumea formelor” (eseuri de istorie si teorie a artei), „Jurnalul de la Tescani”, „Limba pasarilor”, „Chipuri si masti ale tranzitiei”, „Despre ingeri”, „Obscenitatea publica”, „Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri”.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns