Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Despre Regina Maria, la Ora Regelui de la TVR 1

Despre Regina Maria, la Ora Regelui de la TVR 1


Sambata, 1 septembrie, la Ora Regelui de la TVR 1, realizatoarea Camelia Csiki aduce povesti deosebite despre clasa speciala in care a facut liceul Majestatea Sa, relatate chiar de doi dintre fostii colegi de clasa ai Regelui Mihai. Tot in cea de-a sasea editie Ora Regelui, actorul Ion Caramitru, unul dintre sustinatorii Regelui, vorbeste despre monarhie si dezvaluie telespectatorilor ce a insemnat revenirea Regelui in tara pentru el si pentru milioane de romani.

Ora Regelui a fost inregistrata la Castelul Bran, cu aceasta ocazie realizatoarea Camelia Csiki purtand un costum popular din zona Branului, dupa modelul Reginei Maria. Cand ajungea la Bran, bunica Regelui Mihai se imbraca in costumul popular romanesc specific zonei pentru a le face pe taranci sa fie mandre de traditia lor si sa se laude cu ea.

Tot la editia din 1 septembrie, Regele Mihai si Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu fac portretele Reginei Maria si al Regelui Ferdinand. Iar academicienii Dan Berindei si Constantin Balaceanu-Stolnici vorbesc despre rolul diplomatic pe care l-a jucat Regina Maria.

In emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmari imagini de arhiva cu si despre toti regii si reginele Romaniei, incepand cu Regele Carol I si Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mama Elena, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare Margareta, dar si imagini actuale, din viata de zi cu zi a Casei Regale a Romaniei. In programul realizat de echipa de patru profesionisti ai TVR – realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Serban Iancu, Marilena Rotaru si producatorul Cristina Tilica – apar oameni de stiinta, de arta, diplomati, scriitori, precum si analisti romani si straini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative si mai prestigioase prezente regale romanesti in capitalele lumii.

Despre Ora Regelui la TVR 1:

  • Emisiunea Ora Regelui reflecta prezentul romanesc prin prisma valorilor si principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri si dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constitutionale – toate din perspectiva reprezentarii statale si a intereselor fundamentale romanesti. Ora Regelui incearca, prin dovezi si marturii, sa faca lumina in istoria Romaniei, reinterpretata si modificata in ultimii 70 de ani, sa ofere romanilor adevarul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I in modernizarea tarii sau castigarea independetei, despre cum a ajutat Casa Regala Romania, despre rolul Regilor Romaniei in evolutia societatii romanesti.

Comments

comments

Lasă un răspuns