Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Dezmierdare de catifea

Dezmierdare de catifea

  • Autor: Eric Fottorino
  • Pagini: 144
  • Pret: 19 lei
  • Editura: Trei
  • Colectia: Fiction Connection

„Dezmierdare de catifea” este noul roman al lui Eric Fottorino, directorul cotidianului francez Le Monde. Cartea a fost deja recompensata in Franta cu Premiul François Mauriac. „Incepe ca o melodrama si se termina ca un crime fiction al carui deznodamant, violent si neasteptat, este genial”, apreciaza publicatia L’Express.

Felix Maresco are in jur de 40 de ani si este agent de asigurari la Paris. O munca fara prea mari surprize, o viata oarecum monotona, in care totul este calculat la detaliu. Este martorul unui incendiu si acest lucru ii trezeste amintiri tulburi, mai exact, sfarsitul tragic al propriului sau fiu, Colin.

Colin a fost abandonat inca de la nastere de mama sa. Dorind sa suplineasca aceasta lipsa pentru fiul lui, Felix incearca sa-i „inventeze” practic o familie. Travestindu-se in femeie, incerca sa ii ofere, in acest fel, lui Colin, o „mama”: isi pune peruca, se epileaza pe picioare si la sprancene, foloseste rujul Dezmierdare de catifea… O ambiguitate totala: dragostea tatalui pentru fiu pare a fi absoluta.

Nascut in 1960, in Franta, Eric Fottorino este romancier si jurnalist. A scris numeroase carti, printre care: „Un territoire fragile” (2001, Prix Europe 1 si Prix des Bibliothecaires), „Korsakov” (2004, Prix des Libraires, Prix France- Televisions) si „L’Homme qui m’aimait tout bas” (2009).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus