Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Diavolul se imbraca de la Prada

Diavolul se imbraca de la Prada

Povestea filmului are la baza romanul cu acelasi titlu scris de Lauren Weiberger (Editura Polirom, colectia Chic). Sursa de inspiratie a fost experienta ei profesionala din anul 2004, cand a fost asistenta personala a Annei Wintour, temutul redactor-sef al revistei „Vogue”.

Diavolul din titlu este Miranda Priestley (Meryl Streep), editorul de succes al revistei „Runway”, cea mai citita revista de moda. Respectata ca o autoritate suprema in lumea modei si un model pentru fashion-victims, la birou Miranda isi tine intr-o continua teroare subordonatii. Asistenta ei Andreea (Emily Blunt) se straduieste din toate puterile sa ii faca pe plac, dar nu atat de mult cat ar trebui.

In aceasta incurcatura intra tanara Andy (Anne Hathaway) care este proaspata absolventa a uneia dintre marile universitati de pe Coasta de Est si-si traieste viata in afara modei: nu stie ce inseamna „de la Renta”, nu a citit niciodata revista si nici nu stie cine e Miranda Priestley. Ea considera acest job doar o oportunitate de a avansa in cariera ei de jurnalist.

Ca sa o determine sa renunte, Miranda o supune unei serii de incercari dintre care cea mai dificila se dovedeste a fi sa-i faca rost de manuscrisul inca nepublicat al unei noi carti Harry Potter. Ambitionata de provocare Andy reuseste sa livreze la timp cartea, moment in care o convinge pe Miranda ca este demna de increderea ei.

In scurta vreme, spre disperarea iubitului sau Nate (Adrian Grenier), ea invata sa vorbeasca in jargonul modei, sa alerge in pantofi cu toc-cui marca Manolo Blahnik si sa faca deosebirea intre Domenico Dolce si Stefano Gabbana.

Dar, pe masura ce patrunde mai adanc in lumea Mirandei, Andy devine o sclava a sefei si incepe sa-si piarda prietenii, familia si iubitul, renuntand complet la viata ei privata. Ajunge atunci intr-o mare dilema, aceea de decide daca va continua sa-si sacrifice toate valorile in favoarea stralucirii pe care i-o poate oferi celebritatea sau sa revina la viata normala dinainte.

Cartea pe care Miranda ii cere lui Andy sa o aduca pentru fiicele ei gemene chiar inainte de a fi publicata este Harry Potter 7. Sarcina este practic imposibila pentru ca acea carte nici macar nu a fost scrisa. Una dintre exemplarele folosite in film s-a vandut ulterior la o licitatie online pentru suma de 586 USD, banii ajungand la „Dress for Success”, organizatie non-profit care ajuta anual peste 45.000 de femei cu dizabilitati in procesul de schimbare a slujbei.

  • In spatele biroului lui Emily, langa fax este expus un exemplar al revistei „Runway” pe coperta caruia sunt trei modelele. Acea imagine este inspirata din coperta revistei „Vogue”, editia septembrie 2004, care infatisa un grup de top-modele intre care si Gisele Bundchen, care a aparut in film.
  • In ciuda titlului, brandul Prada este vizibil o singura data pe toata durata filmului. Este vorba despre poseta pe care Miranda o poarta in prima secventa in care isi face aparitia in film, cand coboara din limuzina si se indreapta spre intrarea cladirii unde se gaseste biroul ei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus