Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Din 705.600 de minute trăite într-un an, 75 sunt Déjà Vu!

Din 705.600 de minute trăite într-un an, 75 sunt Déjà Vu!Déjà Vu va avea premiera de gală joi , 14 noiembrie, la CinemaPRO. Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara : Târgu Mureş, Craiova, Cluj-Napoca, Brăila, Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

Filmul spune povestea lui Mihai, un bărbat de 55 de ani care are o relaţie extraconjugală de 3 ani de zile. Mihai decide să-i mărturisească soţiei despre relaţia lui cu Tania. Cei doi se separă şi Mihai o aduce pe Tania pentru prima dată acasă.

Personajul principal nu apare în film, este descoperit de spectator prin ochii mamei, amantei şi ai soţiei. Spectatorul vede ce vede personajul principal în aceste 75 de minute din viaţa lui. 
Momentul culminant este cel al întâlnirii celor trei, moment în care penibilul este escaladat deoarece relaţia scapă de sub control.
 
Drama poveştii nu aduce elemente spectaculoase prin însăşi tema, relaţia în trei, o temă déjà exploatată consistent în cinema. Drama izbeşte puternic prin tehnica de filmare şi ceea ce se leagă de aici.
Camera fixată pe o cască specială îl transformă pe principalul personaj şi în cameraman şi în regizor luând în considerare că el este singurul decident atât al acţiunilor sale cât şi al cadrelor pe care le surprinde.    
 
Filmul prezintă tema introspecţiei pe care şi-o face un bărbat, pe care nu îl vedem dar  îi conturăm portretul şi imaginea din felul în care reacţionează cei cu care interacţionează: amanta, mama, soţia.
Asumarea imaginii doar din p.o.v .intenţioneză să transmită spectatorului acel detaliu al gestului zilnic, pe care îl facem mecanic, fără a-l mai înregistra sau felul în care reacţionam cu privirea în situaţii dramatice sau extreme. 
 
Distribuţia: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca Alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei şi Dan Chişu.
Din echipa de filmare  au făcut parte : Andrei Gheorghe si Dan Chişu (imaginea), Ana Andrei ( machiaj şi păr), Bogdan Ivaşcu (director de producţie), Marius Elefterache ( sunet).
 
Intă pe pagina de FACEBOOK şi află mai multe despre personajele principale.
 
Déjà Vu  este o co-producţie DaKINO Production şi Watch Me Productions, realizată cu sprijinul HBO România, 2012.
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus