Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > 8 lucruri interesante despre Halloween

8 lucruri interesante despre Halloween

Dovleacul

Halloween-ul nu ar fi fost la fel fara dovlecei. Din fericire exista atat de multi dovlecei in lume ca nu va fi niciodata o problema. Potrivit Departamentului de Agricultura din SUA, in 2010 recolta de dovlecei in Illinois, California, New York si Ohio a fost in valoare de 1 bilion de lire sterline.

Costume si dulciuri

Potrivit estimarilor facute in SUA, anul acesta vor iesi la cerut bombonele peste 41 milioane de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Banii cheltuiti pe costume, decoratiuni si dulciuri se ridica la peste 1 bilion de dolari. Cele mai populare costume sunt: printesa, vrajitoare, spiderman.

O afacere profitabila

Se pare ca aceasta sarbatoare este pe locul doi in topul celor mai profitabile “afaceri”. Pe primul loc fiind Craciunul.

Fani adevarati

Cine iubeste aceasta sarbatoare mai mult decat americanii? Nimeni. Se pare ca peste 68% dintre ei sarbatoresc asa cum se cuvine aceasta sarbatoare si cheltuiesc aproximativ 20$ fiecare pe costume si dulciuri.

O sarbatoare dulce

Poate ca pare incredibil insa, Valentine`s Day nu este cea mai dulce sarbatoare. In fiecare an se cumpara ciocolata in valoare de 1 bilion de dolari in preajma Halloween-ului.

Draga…

Desi in Romania nu se prea trimit felicitari de sarbatori, cei de la Hallmark declara ca in SUA se trimit, in perioada sarbatorilor peste 20 milioane de felicitari.

Amenzi si interdictii

In 2010, in Belleville, Illinois s-a introdus o amenda intre 100$ si 1000$ pentru cei care merg din usa in usa pentru dulciuri. Desi nimeni nu a primit efecitv aceasta amenda, ai mari sanse sa primesti un avertisment.

“Am primit o piatra”

In 1966 la TV in “It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown”, acesta rosteste replica: “Am primit o piatra”, in timp ce mergea la trick or treat. Aceasta replica a fost cea mai faimoasa din istoria Peanuts.

 

Comments

comments

Leave a Reply