Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Dublu eveniment la National

Dublu eveniment la National

Mijlocul lunii decembrie vine cu un dublu eveniment la Teatrul Național. Se împlinesc 300 de reprezentaţii cu “Egoistul,” chiar pe 14 decembrie, de ziua maestrului Radu Beligan.

Pe 14 și 15 decembrie iubitorii de teatru sunt invitaţi la Palatul Naţional al Copiilor, la o dubla  sărbătoare: ziua de nastere a Maestrului Radu Beligan şi 300 de reprezentaţii cu piesa “Egoistul”! Cel mai longeviv actor în activitate, vă aşteaptă într-un spectacol de colecţie, ce se joacă cu sala plină de 11 ani!

În distribuţie: Radu Beligan, Adriana Trandafir, Damian Crasmaru, Tomi Cristin, Rodica Ionescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Ileana Olteanu, Medeea Marinescu,  Cesonia Postelnicu şi Silviu Biriş.

În acest spectacol extraordinar, îl veţi regăsi pe Maestru, nu numai în calitatea ce i-a adus notorietatea, cea de interpret, ci şi într-o alta, la fel de apreciată, aceea de regizor. Sub bagheta sa prinde viaţă casa de sfârşit de secol XX a unui celebru dramaturg, prin care se perindă toţi apropiaţii acestuia pentru a obţine mult râvnitele… autografe, pe cecuri de 20 de mii de franci. Cu replici de un firesc uluitor se construieşte o poveste comică, presărată cu mici panseuri care, până la final, conturează fidel destinul şi filosofia de viaţă a unui om care a trăit, dăruindu-se generos unei lumi prea puţin dispuse să-l înţeleagă.

“Egoistul” este ultima piesă a dramaturgului Jean Anouilh, un fel de piesă testament, aşa cum este “Furtuna” pentru Shakespeare. Este opera în care autorul îşi dezvăluie, fără menajamente, percepţia supra lumii contemporane.

Subiecte complexe precum viaţa şi moartea, iubirea, căsnicia, relaţia dintre părinţi şi copii, prietenia, egoismul, generozitatea şi chiar teatrul şi dramele sale, sunt abordate cu un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită. Iar viziunea regizorală a Maestrului Beligan pune în lumină toate aceste elemente într-o manieră de înaltă clasă, în cadrul acestui regal teatral, cu o distribuţie fabuloasă, ce nu trebuie ratat.

2
Afisul spectacolului

Biletele pentru reprezentaţia din 14 decembrie s-au pus deja în vânzare la Casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor şi online pe www.startickets.ro, blt.ro şi www.bilete.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus