Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Eagles – Long road out of Eden

Eagles – Long road out of Eden

Legendara trupa Eagles revine pe piata muzicala, dupa o pauza de 28 de ani, cu albumul „Long road out of Eden”, considerat de catre critici ca fiind cel mai complet si mai reprezentativ pentru formatie.

Lansat la sfarsitul anului 2007, albumul a inregistrat vanzari spectaculoase, intrand inca din prima saptamana pe primul loc in SUA si ocupand primele pozitii in topurile europene.

„Long road out of Eden” contine 2 CD-uri, cu 20 de melodii, si fiecare membru al trupei (Don Henley, Joe Walsh, Glen Frey si Timothy Schmit) se afla in centrul atentiei, intrucat fiecare dintre ei este vocalist.

Melodia finala, „Your world now”, se aseamana cu un cantec de ramas-bun. De altfel, membrii Eagles au recunoscut ca, mai mult ca sigur, „The long road out of Eden” este ultimul lor album.

„Waiting in the weeds” este un cantec-metafora, care vorbeste despre intreaga trupa, despre ciclurile vietii si increderea in ordinea naturala a lucrurilor. Printre melodiile memorabile de pe album se numara: „Fast company”, „Frail grasp on the big picture”, „Center of the universe, „Business as usual” si, desigur, „Long road out of Eden”.

Piesa care da titlul albumului este un fel de „calatorie epica”, incepe intr-o nota Eagles foarte familiara si vorbeste despre razboiul din Irak. Don Henley declara intr-un interviu ca ideea acestei melodii i-a venit dupa ce a citit un documentar in care se afirma ca, din punct de vedere geografic, Gradina Eden a fost localizata undeva la sud de Bagdad.

„Center of the universe” este un cantec care te duce cu gandul la The Beatles si este chiar interpretata in stilul lui John Lennon. Este o melodie scrisa pentru copiii membrilor formatiei, desi poate fi interpretata si ca una pentru un cuplu de indragostiti – ea mai tanara, el mai in varsta.

Primul single de pe album este „How long” si are deja de un videoclip. Cu versuri profunde, o orchestratie pe masura si un aranjament vocal de exceptie, melodia este reprezentativa pentru intreg albumul, cu atat mai mult cu cat reuseste sa surprinda sunetul vintage al formatiei de acum mai bine de 30 de ani.

„Long road out of Eden” este un album complet, care combina mai multe stiluri (rock, country si influente orientale) si care a fost realizat pe parcursul a doi ani de zile, in care membrii s-au regasit pe ei insisi.

Eagles a vandut mai mult de 120 de milioane de discuri, a avut cinci albume no.1 si a primit patru premii Grammy. Albumul lor „Their Greatest Hits 1971-1975” (care include si celebra piesa „Hotel California”) este cel mai bine vandut album din toate timpurile (29 de milioane de exemplare vandute).

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus