Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Editie aniversara a Festivalului Medieval Cetati Transilvane, la Sibiu

Editie aniversara a Festivalului Medieval Cetati Transilvane, la Sibiu

Cea de-a zecea editie a Festivalului Medieval Cetati Transilvane va avea loc intre 26-29 august 2010, la Sibiu, transmite MEDIAFAX. Potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria Sibiu, editia aniversara a Festivalului Medieval „Cetati Transilvane” isi propune sa sarbatoreasca breslele sibiene. Evenimentul va debuta cu parada traditionala a participantilor prin centrul orasului, la care sunt asteptate peste 300 de persoane.

In premiera, parada va porni in acest an din curtea Bisericii Evanghelice, pentru a se atrage atentia asupra problemelor cu care Biserica Evanghelica se confrunta: probleme de rezistenta a sarpantelor, a unor parti din tencuiala, a unor structuri din acoperis, probleme a caror rezolvare implica resurse financiare importante din partea Parohiei Evanghelice din Sibiu. „In acest sens, in toate cele patru zile de festival, se va incerca sensibilizarea publicului sibian, a factorilor de decizie, a persoanelor din comunitate care se pot implica pentru sustinerea reabilitarii acestui monument de o mare importanta pentru Sibiu”, se arata in comunicat.

Pe durata festivalului, spectatorii vor putea asista la concerte de muzica medievala, spectacole de teatru si lupte ale cavalerilor. Organizatorii evenimentului au lansat site-ul www.cetatitransilvane.eu, unde se pot gasi informatii despre programul acestei editii si despre artistii invitati.

Evenimentul este organizat de Asociatia Ordinul Cavalerilor de Sibiu, cu sprijinul municipalitatii sibiene.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus