Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Enrique Iglesias – Insomniac

Enrique Iglesias – Insomniac

Despre album

Dupa vanzarile de 40 milioane de albume vandute, ai crede ca Enrique Iglesias nu mai are cu ce impresiona.

Ei bine, dupa trei ani petrecuti calatorind, scriind, inregistrand si stergand totul pentru a o lua de la capat, Enrique a lansat cel mai ambitios proiect din cariera lui, albumul „Insomniac”.

„Niciodata nu am suferit atat facand un album,” a declarat cantaretul. „Acest album a reprezentat o calatorie de cautare a sufletului si de autodescoperire.” Single-urile „Do You Know (The Ping Pong Song)”, „Tired Of Being Sorry” si „Somebody’s Me” se difuzeaza deja la radio si pe posturile TV muzicale.

Despre artist

Nascut la Madrid, in 1975, Enrique a crescut intr-un amestec de culturi: latina, europeana si americana. Parintii lui au divortat cand avea 3 ani, iar la varsta de 8 ani, mama lui l-a trimis sa locuiasca in Miami, la tatal lui, cunoscutul cantaret Julio Iglesias.

Tanarul Enrique a inceput sa scrie si sa inregistreze piese fara stirea parintilor. El si-a trimis demo-ul unei case de discuri, dar sub numele de Enrique Martínez, si nu si-a dezvaluit numele real decat dupa semnarea contractului.

Daca primul album, denumit „Enrique Iglesias”, a fost lansat in Spania si s-a vandut in primele trei luni in peste un million de exemplare, cel de-al doilea album, „Vivir”, a intrat in Top 40 U.S. si a fost promovat printr-un turneu mondial. In trei ani, Enrique Iglesias a devenit cel mai bine vandut cantaret latin.

Fiind pregatit sa cucereasca si alte piete decat cea latina, Enrique lanseaza primul lui album in limba engleza, intitulat simplu „Enrique”, album care va fi rasplatit cu discul de platina. Cu „Escape”, artistul a reusit sa vanda peste 10 milioane de copii, ocupand locul 1 in Marea Britanie atat cu albumul, cat si cu single-ul.

A urmat „Quizás”, cel de-al patrulea album, care i-a adus mai multe discuri de platina in SUA. Succesul lui Enrique Iglesias a continuat in 2003, cu albumul „7”.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus