Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Este oficial: Femeile nu pot parca

Este oficial: Femeile nu pot parca

E oficial: femeile nu pot parca! Dezbaterea despre cine este sofer mai bun, barbatul sau femeia, este aproape la fel de veche precum masina cu motor.

Dar stereotipurile conform carora femeile sunt soferi mai putin priceputi decat barbatii sunt sustinute de o serie dovezi.

Pentru ca e oficial: femeile nu pot parca.

Informatii obtinute de cercetatori arata ca cele mai probabile motive pentru care soferitele pica testele de conducere sunt proba de parcare si cea de mers in marsarier, in timp ce barbatii sunt mai neatenti in timpul condusului si ignora mult mai des oglinzile retrovizoare si a indicatoarele rutiere.

Discrepante intre femei si barbati au aparut clar cand celor testati li s-a cerut sa parcheze. La parcarea cu spatele, de exemplu, femeile au comis de doua ori mai multe greseli decat barbatii.
Aceste rezultate par sa demonstreze ca exista diferente cand vine vorba de parcarea paralela si cu spatele.

  • Noi doi si-o masina

Statisticile arata ca femeile care fac scoala de soferi au facut 68.217 greseli grave sau periculoase in timpul testelor practice, in comparatie cu cele 52.144 greseli care le-au apartinut barbatilor.

Pe de alta parte, barbatii s-au dovedit vinovati de greseli de mai multe tipuri, precum faptul ca nu s-au oprit la semafoare si alte indicatoare rutiere sau folosirea incorecta a oglinzilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus