Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > 100 000 euro pentru 1200 de mame fără venituri

100 000 euro pentru 1200 de mame fără venituri

Bucharest Charity Fashion Show a fost un succes iar pentru programul „Ajută o mamă să se ridice” s-au strâns din licitație, pachete de sponsorizare, tombola și participări individuale peste 100 000 de euro, fonduri ce vor fi direcționate către asigurarea de servicii medicale și tratamente pentru cele 1200 de mame fără venituri înscrise la Policlinica Sociala Baba Novac.

Într-un show de modă, culoare și fapte bune, evenimentul a reunit peste 200 de participanți printre care vedete, manechine, designeri de modă, oameni importanți de afaceri, reprezentanți media, medici și personalități.

Eveniment inițiat de trei elevi

Evenimentul a avut trei tineri ca inițiatori, trei elevi în ultimul an la Școala Americană, care au ales să își dedice timpul și resursele cauzei Fundaţiei Inovații Sociale Regina Maria. Este vorba despre Ioana Țiriac, Gloria Mureșan și Parsa Kanani, care au demonstrat că implicarea în cauze sociale nu are vârstă sau poziție socială.

Evenimentul însă nu ar fi putut să aibă loc dacă alături de cei trei tineri și echipa fundației nu ar fi contribuit Alin Gălățescu, art Director, și prezentatoarea show-ului, Andreea Esca, cea care a reușit să responsabilizeze publicul spre strângerea fondurilor necesare cauzei.

Pe scenă cei șase designeri româniRita Mureșan, Simona Semen, Agnes Toma, Diana Dianu, Aleha Toncea și Aida Lorena și-au prezentat colecțiile și au încântat spectatorii cu vestimentații spectaculoase. Rochiile oferite spre licitație s-au vândut strângându-se peste 10 000 euro din vânzarea celor 6 ținute.

Programul ”Ajută o mamă să se ridice”

În București, peste 30% din populație nu are asigurări medicale, dintre care 50% sunt femei, mame și bunici. La Policlinica Sociala Baba Novac, fundația acordă gratuit la servicii medicale, investigații și tratamente pentru 1200 de mame fără venituri, prin proiectul „Ajută o mamă să se ridice!”, care are nevoie de sprijin constant.

Fundaţia Inovații Sociale Regina Maria

Organizația neguvernamentală oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale și la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, în cele două centre educaționale din Clinceni și Băneasa vin zilnic peste 160 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinați de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari.

Detalii pe www.fundatiareginamaria.ro

Comments

comments

Leave a Reply