Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > 15 iunie, Ziua Internațională a Fertilității

15 iunie, Ziua Internațională a Fertilității

Ziua 15 iunie a fost declarată Ziua Internațională a Fertilității la inițiativa Organizației Assisted Conception Taskforce și se sărbătorește în multe capitale ale lumii, în semn de recunoștință față de cuplurile care au făcut și încă mai fac eforturi incredibile pentru a deveni părinți, dar și ca să atragă atenția autorităților ca această luptă are un final fericit într-un procentaj din ce în ce mai mare. Ziua Internațională a Fertilității se sărbătorește pentru prima dată și în România. Țara în care un cuplu din cinci riscă să ajungă la bătrânețe fără să aibă urmași.

Asociația Pentru Reproducere Umană din România, în parteneriat cu Primaria Capitalei a organizat, în premiera în țara noastră, “O zi pentru viata – Ziua Fertilitatii”, duminică, 11 iunie, în Parcul Herastrău din capitală. Prof. dr. Konstantinos Pantos, unul dintre cei mai renumiți medici specialiști în infertilitate, datorita căruia 40.000 de copii au fost născuți în întreaga lume, a fost prezent la acest eveniment.

Primaria capitalei a decis recent acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei nou-născuților din București, tocmai pentru a le fi alături tinerelor familii. Voi încuraja de fiecare dată inițiativele care ajută copiii și familiile, cred din tot sufletul că acesta este unul dintre cele mai importante domenii în care autoritățile trebuie să se implice”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Ziua internatională a Fertilității este deja tradiție în Grecia, iar anul trecut am promis la Atena că mutăm sărbătoarea familiei la București. E bine că am reușit. Sper să reușească și statul să sprijine mai mult cuplurile care au nevoie de tratament medical pentru a avea copii”, a declarat prof. Radu Vlădăreanu, președintele Asociației pentru Reproducere Umană din România.

Comments

comments

Leave a Reply