Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > A doua ediție a programului „Țara ta, tradiția ta” a implicat 3.500 de elevi

A doua ediție a programului „Țara ta, tradiția ta” a implicat 3.500 de elevi

În ediția de anul acesta, Caravana „Țara ta, tradiția ta” a parcurs o călătorie de peste 4.000 km într-o nouă aventură dedicată promovării valorilor culturale, tradițiilor și obiceiurilor autentice din România în randul generațiilor tinere. Caravana s-a întâlnit cu peste 3.500 de elevi de gimnaziu din 57 de școli înscrise în program care au participat la Ora de patrimoniu – o sesiune multimedia, interactivă despre obiectivele UNESCO din România și au învățat tehnici de linogravură, olărit sau fierărie la Atelierele practice.

Programul continuă prin aproximativ 50 de unități Bancpost din București și din orașele mari din țară, unde au fost amenajate cornere dedicate, prin care kit-urile educaționale despre patrimoniu sunt oferite către copiii clienților băncii sau publicului larg.

„Țara ta, tradiția ta” – primul program educațional multianual de promovare a Patrimoniului UNESCO din România este inițiat de Bancpost, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, în parteneriat cu Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Ministerul Educației Naționale. Programul își propune promovarea Patrimoniului UNESCO și a valorilor culturale din România către tânăra generație, pentru a îi oferi repere sigure în consolidarea identității culturale.

Comments

comments

Leave a Reply