Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Expoziție de artă contemporană românească la Paris

Expoziție de artă contemporană românească la Paris

Studio fără frontiere, prima expoziție personală a Zoiței (Delia Călinescu) în Franța (curator Antigona Silvia Rogozea) va avea loc până pe 27 octombrie 2017 în inima cartierului de artă contemporană din Paris, cartierul Marais. 

Atelierul itinerant stă la baza conceptului proiectului, urmând ca artista să își aducă atelierul de lucru la vedere în diverse spații publice și private din lume, astfel ajungând atât la un public neavizat, cât și la cel specializat. “Noi, artiștii, suntem universali și totodată particulari cu fiecare lucrare pe care o afișăm publicului larg. Așa s-a născut Studio fără frontiere, dintr-o nevoie de a prezenta actualitatea în formă artistică și universală în același timp”, explică artista Delia Călinescu.

La Paris, la doi pași de Muzeul Picasso, la numărul 13 din Rue Sainte-Anastase, vizitatorii pot participa, prin intermediul unei serii de instalații, jucării și tehnici mixte, culori acrilice și pentru sticlă, cutii albe și negre, la istorii mari și mici dintr-o perspectivă estetică inteligentă și surprinzătoare. Sunt aduse în centrul atenției artefacte de plastic, așa cum este cazul soldățeilor, animalelor, insectelor, al mașinuțelor sau al eroilor consacrați, personaje care descriu lumea actuală sub forma unui cumul de adevăruri individuale.

Zoița (Delia Călinescu), n. 1978, a avut expoziții în centre și galerii de artă importante, atât în România precum și în străinătate, cum ar fi în Marea  Britanie, Argentina, Statele Unite ale Americii și Grecia. Proiectele ei sunt întotdeauna rezultatul unei bune documentări, reprezentând proiecte pe termen lung ce tratează concepte și realități postmoderne. În ultima perioadă, s-a concentrat pe medii și materiale organice și prietenoase cu mediul înconjurător, experimentând cu performance, action painting și instalații video. Mai multe detalii pe www.zoita.ro

 

Foto: PR

Comments

comments

Leave a Reply