Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Două expoziții și atelierul „Satul Spiridușilor”, la Muzeul Satului

Două expoziții și atelierul „Satul Spiridușilor”, la Muzeul Satului

O serie de evenimente care vor avea loc în această lună la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”:

Este vorba despre seria de ateliere „Satul spiridușilor”, desfășurate în fiecare weekend din perioada 17 noiembrie – 15 decembrie 2018. Acestea sunt ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă, cu scopul de a-i face pe cei mici să cunoască patrimoniul etnologic românesc, dar și de a educa și forma publicul pentru cultură și respectarea valorilor tradiționale. Copiii, dar și adulții, vor învăța de la meșteri populari și artiști plastici să pregătească decorațiuni pentru bradul de Crăciun, „recuzita” pentru colindat și să confecționeze cadouri pentru cei dragi. În fiecare sâmbătă, între orele 10:00 și 11:30, se pot înscrie maximum 15 copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar costul variază între 20 și 30 lei.

Două expoziții temorare:

„Frunze căzătoare” – se desfășoară în perioada 10 – 20 noiembrie 2018 și e organizată de un grup de pictori, sculptori și teoreticieni, având ca materie primă și de bază vegetația efemeră, care crește pe teritoriul muzeului (frunze, crengi, iarbă, bușteni deja tăiați etc). Artiștii își propun să creeze un dialog temporar și cât mai organic cu exponatele istorice existente în „satul vechi și cel nou”.

„Arta populară în anul Centenarului” – expoziția urmărește să ilustreze experiența celor șapte zile petrecute de 20 de români din regiuni istorice din Ucraina, Serbia și Rep. Moldova.

Comments

comments

Leave a Reply