Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Emaar stabilește un nou record GUINNESS pentru cel mai mare spectacol de lumini și sunete pe o singură clădire

Emaar stabilește un nou record GUINNESS pentru cel mai mare spectacol de lumini și sunete pe o singură clădire

EAU a întâmpinat Anul Nou prin spectaculosul show de lumini „Light Up 2018”, captivând întreaga lume

 • Noul record mondial GUINNESS pentru cel mai mare spectacol de lumini și sunet pe o singură clădire a fost înregistrat pe Burj Khalifa, pe o suprafață de 109.252 metri pătrați
 • Peste un milion de vizitatori au sărbătorit asistând la feeria de lasere, lumini și dansul fântânii muzicale
 • Acest eveniment pune în valoare realizările Emiratelor Arabe Unite și marchează Anul Zayed, ce comemorează aniversarea a 100 de ani de la nașterea defunctului rege Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan

Dubai, UAE; 1 ianuarie 2018: Emiratele Arabe Unite au captivat din nou atenția lumii în noaptea de Anul Nou, întâmpinând 2018 printr-un spectacol extraordinar. Spectacolul Emaar „Light Up 2018” din Downtown Dubai a găzduit mai mult de un milion de vizitatori din întreaga lume și a ajuns la aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume prin intermediul emisiunilor de televiziune live și a rețelelor sociale.

Laserul, luminile și fântâna muzicală nu numai că au avut un efect puternic asupra spectatorilor, dar „Light Up 2018” de la Emaar a stabilit recordul GUINNESS pentru „cel mai mare spectacol de lumină și sunet pe o singură clădire”, fiind proiectat pe clădirea-simbol Burj Khalifa. Fostul record fusese înregistrat în Hong Kong în 2013 pe clădirea ICC, care avea o suprafață de 46.641,52 metri pătrați. „Light Up 2018” de pe Burj Khalifa s-a desfășurat însă pe impresionanta suprafață de 109.252 de metri pătrați (aproximativ 27 de acri, dimensiunea a aproximativ 20 de terenuri de fotbal) – mai mult decât dublul recordului precedent.

Ajunul Anului Nou în Downtown Dubai a însemnat mult mai mult decât evenimentul record, care a reprezentat doar o componentă a spectacolului, pe măsură ce razele laserului colorat au acoperit cerul de noapte al Downtown Dubai, completând noile display-uri LED de pe Burj Khalifa, cu o rezoluție de peste 1,1 milioane de pixeli, și performanța muzicală a apei din Fântâna Dubai.

„Light Up 2018” a necesitat cinci luni de pregătire constantă și a pus Dubai și Emiratele Arabe Unite în lumina reflectoarelor globale prin abordarea futuristă a sărbătorii de Anul Nou. Ecologic, sigur și spectaculos, el a dovedit încă odată posibilitățile acestei națiuni, printr-o echipă internațională care a colaborat pentru a crea acest proiect unic.

Un punct culminant al spectacolului a fost tributul vizual către părintele fondator al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a coincis cu comemorarea anului 2018 ca „Anul Zayed”, pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a nașterii sale.

Mohamed Alabbar, Președinte al Emaar Properties, a declarat: „Emiratele sărbătoresc optimismul și speranța. Această națiune, împreună cu conducerea ei, inspiră lumea prin realizările ei incredibile, construind, în același timp, oportunități pentru ca oamenii și afacerile să prospere. Spectacolul „Light Up 2018” este tributul nostru pentru națiune, prin care îi sărbătorim realizările și punem EAU pe harta lumii în locul pe care îl merită, acela al unei țări care adună și conectează cele mai frumoase minți.

Excelența Sa, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Președinte al EUA și Prim Ministru, și Lider al Dubaiului ne încurajează să ne depășim mereu limitele, să fim inovativi și creativi. Prin „Light Up 2018” am stabilit un nou standard pentru sărbătorile de Anul Nou, unde accentul se pune pe folosirea celor mai noi tehnologii pentru a prezenta un spectacol nemaiîntâlnit și uluitor.”

Talal Omar, Country Manager, GUINNESS WORLD RECORDS, a declarat, despre acest spectacol: „În calitate de autoritate mondială în domeniul recordurilor, am văzut lucruri fascinante din întreaga lume. Cu toate acestea, suntem mereu nerăbdători să aflăm ce recorduri intenționează Emaar să încerce în fiecare an și îi susținem în demersul lor de a depăși mereu limitele tehnologiei și inovării prin aceste încercări.”

Date record

Pentru stabilirea unui nou record, „Light Up 2018” a necesitat o instalare totală a luminilor, razelor și accesoriilor, care au cântărit peste 118,44 tone și au implicat mai mult de 28,7 km de cabluri – inclusiv 7,7 km de cabluri de alimentare și 21 km de cabluri de rețea și de semnal.

Spectacolul a transformat Downtown Dubai într-unul dintre cele mai strălucitoare zone din lume, strălucirea măsurând 76,3 milioane de lumeni. Lasere atent coregrafiate, certificate ca fiind complet sigure pentru ochii oamenilor și cu becuri LED eficiente din punct de vedere energetic, au fost montate cu ajutorul a 25,3 km de cabluri și susținute de 20 de tone de echipament de montare din oțel special.

În total, au fost instalate mai mult de 40 de lasere în aer liber, precum și 230 de proiectoare Xenon de înaltă putere și 280 de lumini exterioare în mișcare, susținute de cea mai mare instalație de reflectoare și cele mai înalte instalații laser din lume, la 828 de metri – înălțimea Burj Khalifa. Mai mult de 300 de profesioniști au lucrat la fața locului, inclusiv 100 de experți în accesul la cabluri; împreună au călătorit peste un milion de kilometri pentru a se alătura proiectului.

Un spectacol memorabil

Spectacolul Emaar „Light Up 2018” a început la sol de la ora 17 cu spectacole ale Fântânii din Dubai la fiecare 15 minute și un DJ live care i-a făcut pe oameni să danseze până la miezul nopții.

La două minute de Anul Nou, a început și show-ul de lumini. Urmărind un traseu atent stabilit pe Burj Khalifa – cu fascicule laser puternice și lămpi LED ce au creat motive și modele inspiraționale în nenumăratele nuanțe, care pâlpâiau în sus și în jos pe întreaga înălțime a turnului – a venit timpul pentru numărătoarea inversă. În întuneric, Burj Khalifa a fost personajul principal, înviind în culorile steagului EAU – roșu, verde, alb și negru – cu secundele rămase în 2017 scurgându-se pe fațada turnului.

Cu ocazia Anului Nou, sărbătoarea a continuat cu un tribut adus Emiratelor Arabe Unite și Dubaiului, un semn de solidaritate cu națiunile prietenoase ale GCC, un spectaculos show care a marcat Anul Zayed, precum și o descriere abstractă a elementelor naturii. Spectacolul a inclus, de asemenea, și zborul unui șoim și o redare a următorului proiect Emaar, Turnul Dubai Creek din Dubai Creek Harbor.

Platforme speciale de vizionare au fost înființate în Burj Park, locul principal al evenimentului, precum și în Downtown Dubai. Pentru prima dată a fost amenajat un spațiu dedicat persoanelor cu dizabilități, în South Ridge, cu vedere spre parcul Burj, care a găzduit peste 100 de persoane, oferindu-le acces la panorama sărbătorii.

Întregul spectacol a putut fi urmărit pe ecrane uriașe în Downtown Dubai.  Filmări live de la eveniment au putut fi urmărite peste tot în lume, în plus față de feed-ul live de Twitter și feed-ul online în timp real de pe www.mydubainewyear.com

Departamentul de Turism și Comerț din Dubai, Departamentul de Marketing, Drumuri și Transport, Poliția din Dubai, Apărarea Civilă Dubai și Autoritatea Sanitara Dubai, printre alte entități guvernamentale, au susținut evenimentul.

„Light Up 2018” de la Emaar, în Downtown Dubai

 

 • „Light Up 2018” de la Emaar a stabilit recordul GUINNESS pentru „cel mai mare spectacol de lumină și sunet pe o singură clădire”, fiind proiectat pe clădirea-simbol Burj Khalifa
 • Cel mai înalt sistem de reflectoare din lume – la 828 de metri
 • Cel mai înalt sistem de lasere din lume – la 828 de metri
 • Tribut vizual către părintele fondator al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, anul 2018 fiind „Anul Zayed”
 • Peste un milion de vizitatori în Downtown Dubai
 • Evenimentul a ajuns, prin intermediul transmisiilor live prin satelit și prin social media, la peste 2,5 miliarde de oameni
 • Suprafața totală acoperită de spectacol pe Burj Khalifa – 109.252 mp (aproximativ 27 de acri, dimensiunea a aproximativ 20 de terenuri de fotbal)
 • Luminozitatea totală a spectacolului – 76,3 milioane de lumeni
 • Durata totală a pregătirilor – 5 luni
 • Numărul de profesioniști la sol – peste 300, inclusiv 100 de experți în accesul la cabluri
 • Greutatea totală a luminilor, grinzilor și accesoriilor – de peste 118,44 tone, echivalentă cu cea a 55 de autoturisme
 • Lungimea totală a cablurilor utilizate – 28,7 km, inclusiv 7,7 km cabluri de alimentare și 21 km cabluri de rețea și semnal
 • Lungimea cablurilor utilizate pentru luminile și laserele de manevră – 25,3 km
 • Greutatea echipamentului de montare – 20 tone
 • Numărul de lasere exterioare special modificate – 40
 • Numărul de reflectoare Xenon de mare putere – 230
 • Numărul de lumini în mișcare – 280
 • Rezoluția ecranelor LED de pe Burj Khalifa – peste 1,1 milioane de pixeli
 • Distanța totală parcursă de echipă pentru a lucra pe teren – peste 1 milion de km

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply