Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Întâlnirea cu Regele

Întâlnirea cu Regele

Principesa Ana s-a născut la Paris, fiica principelului Rene de Bourbon-Parma și principesei Margareta a Danemarcei. Personalitatea sa a fost influențată și de spiritul bătăios al celor trei frați ai săi, Jacques, Michel și Andre. „Îmi aduc aminte de mine mergând pe bicicletă. Eram foarte mândră că pot să urc pe acest vehicul. De altfel, jucam foarte bine orice joc cu mingea, ca băieții, fiindcă avem trei frați”, spunea regina în cartea sa „Ana a României – Un război, un exil, o viață”.

Prima întâlnire

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai cu două zile înainte de nunta Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh, în 18 noiembrie 1947, la Londra. Tocmai sosise la hotelul unde erau cazați părinții săi, iar când a intrat în apartament, salonul era plin de lume. Printre invitați era regina Elena a României și alături de ea un tânăr înalt și frumos. „Într-o clipă, văzând uniforma, toate amintirile de război mi s-au aglomerat în minte, după ce i-am fost prezentantă, în loc să fac reverența, în fața lui, cum ar fi trebuit, am luat poziție de drepți, lovind cu strășnicie călcâiele, ca un soldat.”

unnamed (1)

Atunci când a spus „da”

Întâlnirea fusese aranjată de părinți, dar Principesa nu știa nimic, a aflat mult, mult mai târziu. Au petrecut câteva săptămâni împreună cu familiile lor. Într-una dintre plimbări, Regele a cerut-o în căsătorie „Se afla la volan, așa că am hotărât să facem acest pas fără să ne privim în ochi. Am reflectat îndelung, pentru că răspundul nu era ușor. Am spus „da””, povestea regina.

Text: Luminița Tăbăran

În foto: Principesa Ana de Bourbon-Parma condusă la tren de regele Mihai I și regina mamă Elena, Lausanne, decembrie 1947

sursa foto: cartea „Ana a României – Un război, un exil, o viață”

Citeste si:

Regina Ana a României, parte din istoria noastră
Regina Ana a încetat din viață. A fost Regina neîncoronată a României

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus