Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > (P) 6.000 de participanți la cea de-a doua ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN

(P) 6.000 de participanți la cea de-a doua ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN

Peste 6.000 de participanți au luat startul la cea de-a doua ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală și sport de masă din România anunță că peste 6.000 de participanți au luat startul la cea de-a doua ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN ce s-a desfășurat duminică,  2 aprilie,  începând de la ora 09:30, pe un traseu de 10 km închis traficului auto, cu punct de start și sosire în Parcul Izvor.  

Câștigătorii UNIQA Asigurări 10Km individual au fost Kinde Atanaw Ayalew din  Etiopia la categoria bărbați, cronometrat cu 28min 51sec și la categoria femei conaționala sa Tejitu Siyum cu 33min 42sec. Echipa Sport Guru (România) a ocupat locul întâi la proba Ștafetă Volkswagen 2 x 5K cu timpul 29min 37sec.

În cadrul probei Cursa familiilor City Grill familia Mișcarea CFR a câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” parcurgând 3 km în jurul Palatului Parlamentului în15 minute,pe următoarele locuri situându-se Running Frenzy și familia Frățilă. La ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Văduva a trecut linia de sosire fiind formată din 11 membri, fiind urmată de către famiilile Avram (10 membri) și Pigulea (9 membri). În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete.

Pentru prima dată la evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, copiii de toate vârstele au avut curse dedicate. Cei mai mici de 5 ani au alergat însoțiți de părinți, iar cei cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani au luat startul pe categorii de vârstă și gen în cadrul Cursei Copiilor.

La Cursa Bebelușilor, 17 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2035 a Maratonului București.

Bucharest RUNNING CLUB premier events a deschis sezonul evenimentelor de alergare de masă lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini de elită. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 3 puncte de hidratare și 8 puncte de divertisment de unde alergătorii au fost încurajați de membrii ai Voltaj Academy, trupe de toboșari, DJ și Taraful Concordia. Pe scena din Parcul Izvor au cântat Tavi Colen Band & Emma, Monica Odagiu, trupele Voltaj Academy, Contrapunct și Amicii, iar URBAN Impro a oferit un spectacol de improvizație.

S-au acordat premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual, Ștafetă 2 x 5K, și primilor 5 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii la 10k, pe categorii de gen.. La Cursa Copiilor au fost premiate primele 3 poziții cu abonamente World Class Kids. Pentru alergătorii de la categoria 0-5 ani, precum și pentru participanții la Cursa Bebelușilor, premiile au fost acordate prin tragere la sorți și au inclus vouchere Hervis. Copiii câștigători ai tuturor curselor precum și cei care câștigători la jocurile pentru public din Parcul Izvor au fost premiați și de LEGO. Valoarea totală a premiilor este de peste 15.000 euro

UNIQA Asigurări i-a fotografiat pe alergătorii care au participat la proba de 10km oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului și ale cursei.  Albumele pot fi descărcate accesînd pagina de Facebook a UNIQA Asigurări iar pentru cei care au cont de FB, albumele se încarcă direct pe profilul personal după ce persoana s-a autentificat in prealabil.

Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care au luat startul în 2 aprilie din Parcul Izvor alături de familiile lor au fost: campioanele olimpice Monica Roșu, Doina Ignat, Ana Maria Brânză, Viorica Susanu, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Florentina Opriș (Kanal D), Mihai Rădulescu (TVR) Mihai Găinușă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Radu Restivan, blogger sportiv.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti10km.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, ați putut afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu, despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor.

Sponsori Bucharest 10k&FAMILY RUN: UNIQA Asigurări- sponsor oficial, Hervis – sponsor tehnic, Volkswagen-sponsor ștafetă și masină oficială, City Grill-sponsor Cursa Familiilor, Izvorul Minunilor- apa oficială, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, World Class, Scholl, Ciuc Radler, Isostar, Magneziu +Complex, Nesquik, Lego, Global Relocation Services. Revista oficială – Alerg; parteneri media: TVR, TV City, Europa FM, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Gazeta Sporturilor, News.ro, In Your Pocket, Eva.ro, Kudika.ro, 9AM.ro, adrenalina.ro, Media TRUST. Partenerii instituționali: Primăria Municipiului București, PROEDUS- Centrul de Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.  ONG-uri asociate și recomandate ale Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run: Pădurea Copiilor, Organizația Umanitară Concordia, SAMAS, Asociația Help Autism,Touched Romania, Light into Europe, Little People, Fundația Renașterea, Asociația Aura Ion, Special Olympics, Pachamama, Romania Angel Appeal, Crucea Roșie Sector 1, World Vision, “Alerg pentru Robert Cadar”.

Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.rowww.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.

 FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

Comments

comments

Lasă un răspuns