Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > (P) Ateliere de decoraţiuni şi sculpturi 3D din lut, la TIBCO 2016

(P) Ateliere de decoraţiuni şi sculpturi 3D din lut, la TIBCO 2016

Vino la ROMEXPO, în Pavilionul C6, între 2 si 5 iunie, cu ocazia TIBCO 2016Târgul internaţional de bunuri de larg consum, pentru a învăţa tainele lutului de la CH’ARTIST – Paint Your Own Pottery Studio (www.chartist.ro)!

Copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi la atelierele în cadrul cărora vor deprinde tehnicile olăritului fără ajutorul roţii olarului, pe baza căreia se realizează vasele inspirate din ceramica daco-romană. 

Workshop de tablouri în “relief”

Pe parcursul TIBCO 2016, în fiecare zi a evenimentului, între orele 10:00 și 20:00, artiştii de la CH’ARTIST vor împărtăşi publicului noţiuni despre tehnicile de obţinere a unui basorelief (tip de sculptură aflată la graniţă dintre bidimensional şi tridimensional) reuşit. 

ch'ARTIST

Învaţă cum să modelezi un chip din lut pornind de la “altorelief”  

Denumit după termenul din italiană alto relievo (relief înalt), altorelieful reprezintă o lucrare de sculptură în relief faţă de suprafaţa de fundal de care ţine sau pe care a fost aplicată. Această tehnică presupune o ieşire în volum mare faţă de fundal, obţinută prin adăugare aparentă sau reală de material.

Pe parcursul atelierelor susţinute de CH’ARTIST la TIBCO 2016, publicul va face cunoştinţă cu altorelieful, la ce foloseşte acesta şi tehnicile de a obţine un portret pe bază acestui tip de sculptură inspirată de cele în relief din perioada antică a Greciei.

Decoraţiuni 3D şi creaţii în stilul marilor artişti, precum Michelangelo sau Brâncuşi 

La Tibco 2016, în standul Ch’artist din Pavilionul C6, copii au ocazia să realizeze din lut şi decoraţiuni 3D, reprezentând flori de sezon: maci şi trandafiri.

De asemenea, cei mici pot învaţă de la maeştrii lutului cum să creeze o căsuţă din poveşti prin rond bosse, tehnică prin care se realizează o sculptură complet în relief, tridimensională, nemaifăcând astfel corp comun cu fondul.

Prin această tehnică au fost realizate celebra lucrare David a lui Michelangelo şi renumita opera de artă semnată de Constantin Brâncuşi, Ansamblul Monumental din Târgu Jiu.

Program de vizitare TIBCO:

02-05 iunie 2016 (joi-duminică): 10.00-20.00

Accesul este gratuit.

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe: www.tibco.ro

TIBCO ROMEXPO

În perioada desfăşurării TIBCO, în Centrul Expoziţional ROMEXPO au loc alte două evenimente dedicate publicului larg, KIDEX – Expoziţie de produse şi servicii pentru bebeluşi, viitoare mămici, părinţi şi copii (www.kidex.ro) şi SENIOR EXPO – Târg dedicat seniorilor (www.senior-expo.ro).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus