Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > „Polina” – Proiecția de film și conferința de presă

„Polina” – Proiecția de film și conferința de presă

Festivalul Naţional de Teatru propune, în penultima zi a ediţiei a 27-a, un eveniment special: proiecţia filmului „Polina / Polina – danser sa vie” o producţie franceză realizată în 2016 de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, bazată pe romanul grafic „Polina” scris de Bastien Vivès.

Moscova, începutul anilor ’90. Polina are opt ani şi dă dovadă de talent la balet. În ciuda condiţiei sociale precare, e admisă la şcoala profesorului Bojinsky, ai cărui balerini desăvârşiţi ajung la Bolshoi. Conştient de talentul ei, profesorul o face să dea totul şi, la doar 18 ani, Polina e acceptată la prestigiosul teatru. Aici îl cunoaşte pe Adrien, un şarmant balerin din Franţa. El o va face să descopere nu doar dragostea, ci şi o nouă formă de dans, mai contemporană şi expresivă, o formă de dans care îi va schimba viaţa o dată pentru totdeauna.

Proiecția are loc la cinema Elvire Popesco, duminică, pe 29 octombrie, ora 16:00.

Iar, de la ora 18:00, va avea loc conferința de presă cu participarea actriţei Juliette Binoche şi a regizorilor Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, moderată de Marina Constantinescu (în Atrium-ul Institutului Francez).

Comments

comments

Leave a Reply