Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Program de seminarii despre prevenția și diagnosticarea HIV, în facultățile din România

Program de seminarii despre prevenția și diagnosticarea HIV, în facultățile din România

Începând din acest an, compania farmaceutică Mylan România susține evenimente educaționale organizate de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în facultăți din toată țara!

În România, la finalul anului trecut erau înregistrate peste 15.000 de persoane infectate cu HIV, dintre care aproape 700 au fost depistate în 2017. Mai mult de jumătate din numărul de pacienți au vârste între 25 – 30 ani.

Primul eveniment de informare organizat de UNOPA în parteneriat cu Mylan va avea loc în data de 16 mai, pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București. Tema seminarului este educația referitoare la infecțiile cu transmitere sexuală, în special cu privire la modalitățile de prevenire și depistare prin diagnostic precoce a infecției HIV.

Prin aceste sesiuni, UNOPA urmărește creșterea nivelului de informare și conștientizare în rândul studenților, pe tema educației pentru sănătate, creșterea responsabilității și crearea unor comportamente fără riscuri. Campania va continua în perioada următoare și în alte facultăți din România, precum și pe pagina de Facebook UNOPA; de asemenea, persoanele interesate pot urmări hashtag-ul #negatHIV pe Facebook, pentru a afla cele mai recente informații.

Comments

comments

Leave a Reply