Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Program-pilot de educație pentru copiii defavorizați

Program-pilot de educație pentru copiii defavorizați

Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, implementat de UNICEF și partenerii săi, pune accent pe prevenirea neșcolarizării, absenteismului școlar, abandonului școlar și părăsirii timpurii a școlii. 

Concret, intervențiile din cadrul pachetului vizează: îmbunătățirea capacității conducerii școlii și cadrelor didactice de a veni în sprijinul fiecărui copil în parte, potrivit nevoilor acestuia; îmbunătățirea metodelor și instrumentelor didactice și a competențelor profesorilor; crearea de parteneriate cu familiile elevilor și dezvoltarea abilităților parentale; mobilizarea comunităților în sensul susținerii educației; îmbunătățirea abilităților non-cognitive și motivației copiilor; încurajarea diversității în rândul elevilor, indiferent de gen, etnie, religie, (diz)abilitate și statut socio-economic.

Testarea pachetului

În prezent, UNICEF și autoritățile de la nivel central, județean și local din Județul Bacău testează pachetul Educație Incluzivă de Calitate în 45 de unități școlare și structurile aferente, inclusiv grădinițe, cu finanțare din partea Granturilor Norvegiene, UNICEF și a sectorului privat. În total, peste 27.000 de copii din județul Bacău beneficiază de sprijin în mod direct, peste 700 de cadre didactice sunt implicate, iar 5.000 de părinți au beneficiat deja de cursuri de educație parentală.

Proiectul pilot este supus unei evaluări independente ale cărei rezultate sunt diseminate în rândul decidenților în vederea dezvoltării de legi, norme și standarde noi în domeniu, precum și a atragerii de fonduri naționale și europene în scopul extinderii modelului la nivel național, în beneficiul celor patru milioane de copii din România.

Smiley, în vizită la copii

Smiley, Ambasador Național pentru UNICEF în România, a vizitat marți Şcoala „Mihail Andrei” din Buhuși, județul Bacău, parte a pachetului UNICEF Educație Incluzivă de Calitate. Smiley s-a întâlnit cu copiii de la clasa pregătitoare – unde a reînvățat să picteze -și cu cei de la clasa a II-a, împreună cu care a cântat. Smiley a povestit despre importanța educației, a discutat și cu echipa școlii și cu părinții care au beneficiat de consiliere și cursuri de educație parentală. Apoi, cântărețul a vizitat două familii cu o situație specială care beneficiază de pachetul UNICEF, pentru a înțelege mai bine cât de important este parteneriatul școală – familie – comunitate.

Foto: (c) Smiley/Facebook

Comments

comments

Leave a Reply