Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Români de poveste

Români de poveste

Pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Muzeul Național George Enescu, sala Cantacuzină, ora 11.00, Afostodata.net lansează Români de poveste“ în prezența violonistului Alexandru Tomescu. Este un alt proiect de suflet dedicat copiilor cu deficiențe de auz, dar și celor cu un auz perfect. Este un proiect prin care poveștile vin să familiarizeze copiii cu oamenii de seamă ai acestei țări și cultivă totodată tradițiile și valorile neamului românesc.

Povestea lui George Enescu

Mulți au auzit de celebrul compozitor, dar prea puțini îi știu povestea. Celebrul violinist Alexandru Tomescu va citi povestea marelui compozitor George Enescu, dar ea va fi și interpretată în limbaj mimico-gestual românesc de Lena Lazăr Dermengiu pentru copiii hipoacuzici.

Participarea la eveniment este gratuită. Va fi un 1 Decembrie de poveste! 

Colecția „Români de poveste“ conține 5 povești audio și în limbaj mimico-gestual pe înțelesul copiilor despre viața unor oameni excepționali: Ion Creangă, George Enescu, Nadia Comăneci, Henri Coandăși Ștefan cel Mare.

Asociația pentru Educatie Digitală „Bigger Picture” dezvoltă din iunie 2018 proiectul afostodată.net, o platformă online gratuită unde poveștile sunt reinterpretate într-o variantă apropiată limbajului de astăzi și traduse, pentru prima dată în România, în limbaj mimico-gestual românesc pentru comunitatea de copii cu deficiențe de auz.

Proiectul „Români de poveste“ a pornit din dorința de a crea un conținut nou, valoros, despre români cu care ne mândrim, modele inspiraționale pentru copii și adulți deopotrivă. Indiferent că au făcut performanță în sport, au inventat lucruri noi sau au compus muzică, acești oameni au pus România pe harta lumii.

Cei mici vor avea ocazia să intre într-un univers fascinant și plin de învățăminte. Pentru prima dată în România, poveștile despre mari români prind viață și în limbaj mimico-gestual românesc pentru aceste comunități și îi familiarizează cu personalități remarcabile. Ideea este să-i inspirăm pe copii să viseze și să înțeleagă că și ei pot schimba lumea în care trăiesc” spune echipa A fost odată.

„Români de poveste“ este un proiect național care se adresează prin conținut audio și video tuturor copiilor de vârste mai mari și mai mici, finanțat prin sprijinul Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Descarcă gratuit!

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii. Într-o societate digitală aflată în continuă schimbare, implementarea educației incluzive întâmpină greutăți din cauza lipsei de mijloace educaționale diverse. Cele cinci povești vor putea fi folosite gratuit în clasă sau acasă, direct de pe www.afostodata.net, dar pot fi și descărcate pe telefon, tabletă sau laptop. În plus, conținutul audio este disponibil ca Podcast în iTunes și pe Spotify.

***

Despre A fost odată

Platforma afostodata.net conține 60 de povești din întreaga lume. Dintre prietenii care au dat voce poveștilor îi amintim pe Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Cove, Dani Otil, Marius Constantinescu, Vlad Petreanu, Alexandra Fasola, Alin State, Felicia Filip, Laura Cosoi, Adelin Petrisor.Content-ul poate fi accesat ca stream dar și ca download pentru a putea fi consumat ulterior în absența unei conexiuni la Internet. In plus, vă punem la dispoziție conținutul audio și ca Podcast în iTunes. Vorbim despre un content premium care poate fi utilizat absolut gratuit pe telefon, pe tableta sau pe PC  în mașină, în parc, la mare, la munte sau în sala de clasa.

Suntem de asemenea „responsabili” pentru primele sesiuni de storytelling mixt din România. Am adunat în ultimul an la marile centre din București (British Council, Institutul Polonez, Goethe Institut, IFR) copii hipoacuzici și copii ascultători de povești în același loc.

Start ONG, a apărut din dorința de a echilibra și a optimiza procesul de micro-finanțare a ONG-urilor tinere și a instituțiilor publice non-administrative. Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Din echipa proiectului fac parte în calitate de consultanțiinterpretul de limbaj mimico-gestual autorizat Lena Lazăr Dermengiu, Claudia Lungu, tânăra hipoacuzică care face interpretarea LMG, Andra Cărbunaru, social media expert și povestitor, Măriuca Mihăilescu, jurnalist și manager de proiect.

Comments

comments

Lasă un răspuns