Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Să nu mor în vis – o poveste romă despre sănătate

Să nu mor în vis – o poveste romă despre sănătate

Filmul SĂ NU MOR ÎN VIS este o călătorie documentară care recuperează istoria romă despre sănătate din perspectiva subiectivă a peste douăzeci de povestitori veritabili.

În spitalele din România găsim cel mai adesea povești fără speranță, dar, cu puțin noroc, tot acolo îi găsim și pe Alina, Carmen, Daniel și Sorin, medicii romi care au ales să învețe o viață întreagă să îi vindece pe ceilalți. Ei au visat să devină medici și au făcut toate eforturile să își împlinească visul. Rezultatele lor i-au calificat să devină bursieri Roma Health Scholarship Program, program academic care a susținut peste 600 de studenți și elevi romi din 2008 până în prezent.

După trei ani de documentare, pot fi numărate mai bine de 50 de zile de filmare și peste 100 de ore de material video. Dar ceea ce contează cu adevărat nu este măsurabil. În urma orelor petrecute la montaj, a rămas povestea care dă voce persoanelor pe care rar le întreabă cineva de sănătate.

Filmul documentar SĂ NU MOR ÎN VIS este o producție Active Watch, realizată de Anelise Sălan și Ana Ciutu cu sprijinul Open Society Foundations și al ArtKlub. Procesul de documentare a început în anul 2015 și a continuat până la mijlocul anului 2017 în cadrul  programului de burse Roma Health Scholarship Program.

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns