Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > TIFF 2018 pregătește improvizații fascinante și titluri emblematice ale cinematografiei mute

TIFF 2018 pregătește improvizații fascinante și titluri emblematice ale cinematografiei mute

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania pregătește publicului o sumedenie de evenimente deosebite: concerte în premieră, proiecții-eveniment acompaniate de improvizații muzicale live, cine-concerte în Biserici și prezența unor invitați de renume internațional.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se va desfășura între 25 mai și 3 iunie la Cluj-Napoca.

Din program:

Concert: The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini

Marți 29 mai, ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților

Vocea inconfundabilă a Emilianei Torrini poate fi ascultată și pe coloana sonoră a unor filme ca The Lord of the Rings, Men, Women& Children sau Tenderness. Muzica ei este recolorată de către cei 8 membri The Colorist Orchestra într-o manieră inedită. Cu ajutorul decorului fantastic – o instalație din lemn aflată într-o continuă mișcare, show-ul va fi transformat într-o memorabilă poveste audio-vizuală.

Cine-concert: Safety Last! acompaniat live de Samuel Liégeon

Duminică, 27 mai, ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților

Comedia romantică mută a rămas în istoria cinematografiei pentru una dintre cele mai faimoase imagini ale epocii: un bărbat agățat de limba unui ceas-turn, atârnând la înălțime, deasupra orașului. După aproape un secol de la lansare, Safety Last! (1923) este în continuare considerat de critici unul dintre cele mai frumoase filme mute, iar publicul TIFF îl va putea urmări la această ediție pe muzica live interpretată de pianistul și organistul Samuel Liégeon (Franța), ce a fost distins în 2008 cu premiul I la prestigioasa competiție internațională Boëllmann-Gigout, la Strasburg.

Cine-Concert: Fantoma de la Operă acompaniat live de Samuel Liégeon

Luni, 28 mai, ora 21: 45, Biserica Romano-Catolica „Sfânta Treime” 

Improvizațiile muzicale extraordinare realizate de pianistul și organistul francez Samuel Liégeon vor acompania live și proiecția unuia dintre cele mai cunoscute horror-uri din istoria filmelor mute. Ecranizarea poveștii despre crimele înfiorătoare săvârșite în numele dragostei de enigmatica entitate care locuia în Opera din Paris va fi prezentată publicului TIFF pe muzica hipnotizantă a multi-premiatului muzician Samuel Liégeon.

Cine-Concert special de 1 iunie: Ochiul magic

Vineri, 1 iunie, ora 17:00, Casa de Cultură a Studenților

Compozițiile muzicale spectaculoase, compuse de Jean-Francois Alcoléa și interpretate live de către Alcoléa & Cie, au fost create special pentru filmele proiectate, oferind publicului șansa de a descoperi începuturile cinematografiei și ale animației. Cei mai
mici dintre spectatori vor fi cuceriți de imaginile impresionante, de personificările fantastice și de efectele de lumini și sunet, îmbinate într-o manieră jucăușă și curajoasă.

 

Biletele pentru cele mai importante concerte și cine-concerte programate în
perioada celui mai mare festival de film din România au fost puse deja în vânzare.

Biletele sunt disponibile pe: tiff.eventbook.ro

Comments

comments

Leave a Reply