Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Traseu extins la cea de-a 10a ediție a maratonului de la București

Traseu extins la cea de-a 10a ediție a maratonului de la București

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România, a susținut marți o conferință de presă cu ocazia anunțării celei de-a 10 ediții a Raiffeisen Bank BUCHAREST MARATHON ( 14-15 octombrie).

În cadrul conderinței, au fost anunțate o serie de noutăți, printre care:
– Introducerea unei noi curse, Cursa Vodafone 10km – introdusa la cererea alergatorilor care apreciaza aceasta distanta, proba de 10 km fiind cea mai alergata proba din lume. Noua proba s-a dovedit un real succes prin faptul ca si-a atins capacitatea maxima cu 3 zile inaintea termenului final de inscrieri online.
– Traseu extins si atractiv. Cu sprijinul autorităților locale, traseul Raiffeisen Bank Maratonul București a fost extins la 36 km, străzi și sensuri de circulație închise traficului rutier, un traseu care străbate orașul până în zona de nord, până la Piața Victoriei și Arcul de Triumf, oferind participanților bucuria (re)descoperirii zonelor emblematice din București.
– Puncte de start diferite fată de cele de sosire, ambele pe bulevardul Libertății, dar la o distanță confortabilă pentru a lăsa alergătorii să se desfășoare lejer.
– Curse consecutive și în zile diferite, măsură luată tot pentru fluidizarea alergării, astfel: duminică, 15 octombrie vor avea loc start-urile următoarelor curse competitive: 08.00 start-ul Cursa 10km Vodafone; ora 09.30 Cursa Maraton Raiffeisen, Semimaraton Volkswagen, Ștafetă Scholl; sâmbătă, 14 octombrie, la ora 08.30 se va da start-ul Cursei Populare Ciuc Radler, urmând Cursa Adolescenților, Jogging în Scutece și Cursa Copiilor UNIQA Asigurări.
– Introducerea Comisiei de Contestații. Validarea clasamentului și premierea câștigătorilor se va face în 3 săptămâni de la terminarea evenimentului, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forta majoră. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face în scris și depuse la cortul de premii amplasat in Piața Constituției sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei. Astfel, pe scena din Piața Constituției vor fi felicitați câștigătorii din 15 octombrie pe baza unui clasament provizoriu care va fi anunțat final la 3 săptămâni post eveniment.
– Premiile în bani și/sau produse, servicii vor fi plătite/oferite în maxim 8 săptămâni de la finalizarea evenimentului, timp în care vor fi soluționate eventualele contestații și se vor efectua verificările necesare.

Mai multe detalii pe www.bucuresti-maraton.ro, și pe pagina de Facebook.

Comments

comments

Lasă un răspuns