Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Victoria Asanache organizează primele cursuri de Navigatori de pacienți oncologici din România

Victoria Asanache organizează primele cursuri de Navigatori de pacienți oncologici din România

Victoria Asanache, absolventa a Institutului de Navigație pentru pacienți Prof. Harold P. Freeman din SUA și singurul navigator certificat practicant din România, organizează primele cursuri de navigatori de pacienți oncologici, începând cu luna noiembrie a acestui an.

Cu o experienta de peste 15 ani ca îndrumător de pacienți oncologici și aproximativ 4000 de pacienți îndrumați, Victoria Asanache își propune să explice importanța existenței unui navigator, alături de cea a doctorului curant. Acesta este persoana de legătură între medicul curant și pacient, împreună formând o echipă în beneficiul pacientului.

“Navigatorul este cel care îi poate explica pacientului, pe înțelesul lui, rezultatele analizelor, variantele de tratament, posibilele efectele negative ale fiecărei opțiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor. Aceste detalii, împreună cu susținerea și încurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului în obținerea recuperării totale și integrarea pacientului în viața de zi cu zi”, declara Victoria Asanache.

Cursurile se vor desfășura la catedra de oncologie din incinta Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu, iar prima serie este programată pe 3-4 noiembrie 2018, respectiv 10-11 noiembrie 2018. Cea de-a doua serie de cursuri se va desfășura pe 17-18 noiembrie 2018, respectiv 24-25 noiembrie 2018. Cursurile durează 36 de ore, se desfășoară pe parcursul a două weekenduri consecutive (8h/zi) și se încheie prin susținerea unui examen, la o dată stabilită pe parcursul trainingurilor. Înscrierile se pot face, în limita locurilor disponibile, pana la data de 31 octombrie 2018, pe adresa [email protected]

Programul se adresează persoanelor cu experienta în domeniul medical, care își doresc să își completeze cunoștințele, să învețe o specializare nouă, celor care își doresc o schimbare în cariera și văd în această meserie o oportunitate de a face ceva care sa le aducă satisfacție, pacienților sau aparținătorilor care au trecut prin experienta diagnosticării cu cancer.

Comments

comments

Leave a Reply