Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > VIRGIL IANȚU DĂ STARTUL UNEI REVOLUȚII CULTURALE CU NOUL SEZON „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”

VIRGIL IANȚU DĂ STARTUL UNEI REVOLUȚII CULTURALE CU NOUL SEZON „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”

VIRGIL IANȚU DĂ STARTUL UNEI REVOLUȚII CULTURALE CU NOUL SEZON „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”

Cel de-al doilea sezon al emisiunii-concurs de pe TVR 2 va lua startul pe 2 octombrie, în fiecare zi, de luni-joi, de la ora 20.00

Pentru o zi, una dintre cele mai frumoase biblioteci ale lumii, Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, din Iaşi, i-a găzduit pe Virgil Ianțu și echipa „Câștigă România!” veniți să filmeze promo-ul celui de-al doilea sezon al concursului de cultură generală de pe TVR 2. Virgil Ianțu a fost fermecat de un lăcaș de cultură despre care se vorbește prea puțin în România, dar pe care boredpanda.com, l-a catalogat drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume.

„Am avut surpriza să descopăr un loc superb care ar trebui vizitat de oricine măcar o dată: Biblioteca Universității Tehnice din Iași. Un loc care trimite în alte timpuri și care te îmbie la citit. Le mulțumesc gazdelor pentru răbdare și pentru amabilitate, sunt o echipă tare frumoasa”, a spus prezentatorul TVR.

Nu întâmplător, acesta a fost locul ideal pentru transmiterea mesajului celui de-al doilea sezon „Câștigă România!”. Lui Virgil Ianțu i s-au alăturat și elevi ai Școlii de Televiziune și Film din Iași, impreuna reusind sa realizeze un spot video puternic, memorabil, in centrul caruia se afla cultura. „<Câștigă România!> este un format care a demonstrat că se poate. Un format românesc, care din primul sezon a acoperit o nevoie reală existentă în rândul publicului, nevoia de cultură. Promo-ul este un manifest, care face apel la nevoia de revoluție culturală. Iar acesti copii au arătat pasiune si dorința de schimbare”, a povestit Virgil Ianțu.

Surprizele nu se opresc aici. Coloana sonoră îndrăzneață este semnata de Grasu XXL, iar melodia se numește „Curaj”. „Este o piesă mai veche care exprimă o problemă actuală, pe care ne dorim și trebuie să ne propunem să o aducem spre atentie, pentru a trage un semnal de alarmă… lipsa investiției în educație”, explică gazda concursului de cultură generală „Câștigă România!”. 

“Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 şi al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se vor afla trei concurenți, iar fiecare trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un județ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări. “Câştigă România!” a fost remarcată şi la nivel internațional. În premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de European Broadcasting Union, competiție care își va desemna premianţii în această toamnă.

TVR 2 este un canal generalist, cu programe educative si relaxante. Post proactiv, dinamic și cu atitudine, din care nu lipsește prospeţimea şi viziunea modernă, TVR 2 aduce zilnic telespectatorilor filme și seriale în premieră, premiate la cele mai cunoscute festivaluri de gen, unicul concurs de cultură generală, „Câștigă România!”, divertisment antrenant alături de artiști cunoscuți și îndrăgiți publicului larg, informatii de ultimă oră, care aduc in prim plan faptul divers, știri și repoartaje care au in centru viața oamenilor și entertainment.

Comments

comments

Leave a Reply