Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Vogue: Omul nu este perfect fizic

Vogue: Omul nu este perfect fizic

Editia britanica a revistei Vogue a realizat un film care expune "realitatea" ascunsa din spatele fotografiilor de moda, pentru a-i linisti pe adolescentii care dezvolta adevarate complexe din cauza fetelor perfecte, a machiajului impecabil si a coafurilor impresionante ale modelelor profesioniste. Sensul mesajului lor trebuie sa-i convinga pe adolescenti ca omul nu este in realitate cel din fotografiile de moda si ca perfectiunea acestora este doar o interpretare a realitatii.

De la "cohortele" de experti in machiaj si de stilisti, trecand prin secretele pozitionarii dispozitivelor de iluminare si ajungand la retusurile realizate pe computer, filmul prezinta "munca colosala" depusa in timpul sedintelor foto, s-a anuntat in editia britanica a revistei Vogue.

Filmul este propus gratuit elevilor de 13 ani din stabilimentele scolare britanice incepand din aceasta saptamana, in momentul in care orasul New York deschide balul evenimentelor din seria "Saptamana modei".

"Consider ca ar fi util sa aratam ce se intampla in procesul de creare a unei fotografii de moda la Vogue, pentru a ilustra intregul talent si toate artificiile care contribuie la realizarea produsului final", a explicat Alexandra Shulman, redactor-sef la Vogue Marea Britanie, intr-un comunicat.
 
"La Vogue, prin aceste fotografii de moda, vrem sa ii inspiram si sa ii distram pe cititori, prezentand articole vestimentare create de numerosi stilisti foarte talentati. Ele sunt realizate cu aceasta intentie in minte, nu cu scopul de a fi considerate o reprezentare a realitatii", a adaugat ea.

"Problema, daca exista o problema, apare atunci cand oamenii se autoevalueaza si isi compara aspectul fizic in functie de manechinele profesioniste pe care le vad in paginile revistelor de moda si au impresia ca nu sunt la inaltimea standardelor de frumusete promovate in reviste", a adaugat Alexandra Shulman.

Ideea care se doreste transmisa adolescentilor este ca oamenii nu sunt perfecti din punct de vedere fizic, iar imaginile din reviste sunt doar un mod de perceptie asupra realitatii, nu realitatea in sine.
 

Vezi cateva secvente din film

Comments

comments

Lasă un răspuns