Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Expozitie de grafica – Alexandra Lup

Expozitie de grafica – Alexandra Lup

Studioul St. Ink, situat pe Calea Victoriei colt cu Strada Doamnei, va invita in perioada 5 mai – 5 iunie 2011 intre orele: Luni – Vineri : 11:00-20:00, Sambata : 12:00-18:00, la expozitia de grafica Padurea adormita sub semnatura Alexandrei Lup. Padurea adormita reuneste o serie de colaje ilustrative ce trateaza mici filosofii existentiale ascunse in spatele mastii somnului.

„M-am nascut pe 20 martie 1981, in Bucuresti, Romania. Traiesc in continuare aici. In 1999 am terminat Liceul de Arte „Nicolae Tonitza” Bucuresti. In 2003 am absolvit Universitatea de Arte Bucuresti, sectia grafica.

In anii de scoala am deprins tehnicile clasice de desen, gravura si tipar, pricipiile publicitatii si m-am format ca ilustrator. Ulterior am devenit animator si am lucrat in domeniul 3D la proiecte de film si publicitate precum si in industria jocurilor.

Toate aceste experiente se reflecta in lucrarile mele. Imi place sa abordez subiecte diverse: episoade mitologice reinterpretate sau inventate, scene de basm, peisaje abstracte si fantastice sau felurite proiectii ale feminitatii in compozitii ilustrativ-figurative.

Desi sunt desenator, lumina si culoarea sunt definitorii pentru creatiile mele. Acestea sustinute de un desen riguros reusesc sa-mi inchege compozitiile si sa-mi exprime trairile si filosofiile. Imi place sa imbin tehnici si maniere de lucru diverse: culori de apa (acuarela, tusuri, cerneluri) pasteluri, creioane colorate, formule inedite de tipar, colaj si accesorii (sarma, sfoara, materiale textile, ornamente metalice).

Padurea adomita” este cea mai recenta serie de lucrari realizata. Ea reuneste zece colaje ilustrative cu aceeasi tema de studiu. In decorul vegetal fantastic puteste un aer cald si calm ce degaja o atmosfera torpita in care pulseaza trairi si incordari. O analiza mai atenta tradeaza mici filosofii existentiale ascunse in spatele mastii somnului.

In ultimul timp am cochetat si cu designul ambiental si cu cel de bijuterie. Cele mai reprezentative lucrari si o parte din proiectele realizate se regasesc pe site-ul personal www.alexandralup.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus