Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Femeile care apeleaza la botox, judecate mai aspru

Femeile care apeleaza la botox, judecate mai aspru


Femeile care nu intervin in evolutia naturala a corpului lor sunt judecate mai usor de societate
, in comparatie cu femeile care folosesc botox, mai ales daca acestea din urma dezvaluie in mod public tehnicile de intinerire pe care le-au folosit.

Multe femei considera ca procesul de imbatranire naturala reprezinta ceva frumos, in timp ce altele folosesc botox si alte tratamente pentru a-si atenua ridurile. Acest studiu a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Toronto (Canada).

Cercetatorii canadieni au decis ca voluntarele sa fie impartite in doua grupuri de studiu: unul cu o medie de varsta de 18 ani si un al doilea cu o medie de varsta de 70 de ani.

Toate femeile participante au dezvaluit tehnicile de intinerire la care au apelat – inclusiv botox, restylan, liftinguri faciale, creme antirid si expunerea la soare – iar apoi ele au fost rugate sa analizeze personalitatile celorlalte femei din grupurile lor, in functie de aspectul fizic.

Deloc surprinzator, grupul femeilor in varsta s-a dovedit a fi mai putin aspru atunci cand le-au analizat pe voluntarele care au recurs la tehnici de intinerire.

Ele au simpatizat mai mult cu acestea, in comparatie cu femeile tinere, care au in mod evident mai putine riduri. Insa toate femeile, din ambele grupuri, au avut opinii mult mai placute despre acele voluntare care nu au folosit botox si au declarat despre acestea ca sunt cu siguranta mai putin vanitoase.

Utilizat pe scara larga la Hollywood, botoxul poate sa afecteze felul in care o femeie isi exprima emotiile pe propriul chip. Ridurile de expresie din jurul gurii si ridurile din jurul ochilor le fac intr-adevar pe femei sa arate mai in varsta, dar ele le fac totodata sa apara ca fiind persoane calde si bune. O spranceana ridicata poate sa insemene confuzie sau tristete, dar daca cei din jur nu pot sa „citeasca” aceste semnale, ei ar putea crede ca persoana din fata lor este rece si lipsita de sentimente.

Cercetatorii de la Universitatea Southern California (USC) si de la Universitatea Duke au incercat recent sa dovedeasca pe cale stiintifica aceste realitati.

„Oamenii care folosesc botox sunt mai putin capabili sa descifreze emotiile celorlalti”, a spus David Neal, profesor de psihologie la USC. Neal considera ca oamenii percep si inteleg emotiile prin imitarea expresiilor faciale ale celorlalti. „Daca semnalele transmise de la fata la creier sunt avariate, devii mai putin capabil sa descifrezi emotiile celorlalti”, a adaugat acelasi profesor american.

Recent, presa americana a anuntat ca actrita britanica Kate Winslet si-a unit fortele cu compatrioatele sale Emma Thompson si Rachel Weisz pentru a infiinta un grup special care militeaza contra tendintei generale printre starurile de la Hollywood de a-si face operatii estetice.

Kate Winslet este hotarata sa nu faca niciodata o astfel de operatie si a spus ca grupul pe care l-a infiintat recent cu bunele sale prietene Emma Thompson si Rachel Weisz se va numi „British Anti-Cosmetics Surgery League”.

Sursa: www.mediafax.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus