Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Festival de film nordic, la Muzeul Taranului din Bucuresti

Festival de film nordic, la Muzeul Taranului din Bucuresti

Nordic FilmFest va avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) de la Muzeul Taranului din Bucuresti, in perioada 24-27 februarie 2011. Evenimentul va prezenta o selectie de productii recente din tari precum Finlanda, Suedia, Danemarca, Olanda, Irlanda si Germania.

Selectia cuprinde filme de animatie pentru copii, filme premiate la festivalurile internationale si trei premiere: „Nimic personal/ Nothing personal„, de Urszula Antoniak (Irlanda/ Olanda), filmul de deschidere al evenimentului, „Iubiri incrucisate/ The House Of Branching Love„, de Mika Kaurismäki (Finlanda), si „Legaturi de sange/ Let the Right One In„, de Tomas Alfredson (Suedia), care va marca inchiderea festivalului.

  • Pentru programul complet al evenimentului, acceseaza www.ncrr.ro.

Pana la sfarsitul lunii februarie, cinefilii vor mai putea urmari la NCRR pelicule precum: „Film Socialisme” (Franta), de Jean-Luc Godard, „Toti ceilalti” (Germania), de Maren Ade, comediile poloneze „Smecherii/ Sztuczki„, de Andrzej Jakimowski, si „Tot ce imi place”, de Jacek Borcuch, animatia „Mia si Migou” (Franta), de Jacques-Rémy Girerd, documentarul „Secretara lui Hitler” (Austria), de André Heller si Othmar Schmiderer, „Reteaua de socializare” (SUA), de David Fincher.

Cineclubul Luni de Film de la NCRR il are ca invitat, luni, pe Mircea Daneliuc, la proiectia filmului „Vanatoarea de vulpi”. Pelicula surprinde, din unghiul catorva personaje, drama colectivizarii si transformarii fortate a satului romanesc. Din distributie fac parte Mitica Popescu, Mircea Diaconu, Valeria Seciu, Gheorghe Cozorici si Sofia Vicoveanca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus