Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Festivalul filmului european 2010

Festivalul filmului european 2010


Editia a XIV-a a Festivalului Filmului European aduce un numar record de filme si cateva elemente noi:

  • prezenta in premiera la festival a Israelului si a Serbiei
  • editia locala de la Targu-Mures
  • colectia Vintage, care reuneste opt dintre cele mai bune filme de la editiile anterioare; ele vor fi prezentate intr-o proiectie-maraton in noaptea de 15 spre 16 mai.
  • o zi dedicata filmului romanesc

Festivalul se va deschide pe 6 mai 2010, la Cinema PRO din Bucuresti, cu proiectia filmului austriac „Das Weisse Band”, in regia lui Michael Haneke, film distins cu trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes si cu Globul de Aur 2009 pentru cel mai bun film strain. Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an este regizorul Radu Jude, laureat al Premiului C.I.C.A.E. la Festivalul de Film de la Berlin 2009 si al Premiului FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Sofia pentru lungmetrajul „Cea mai fericita fata din lume”.

La Bucuresti, festivalul se desfasoara intre 6-16 mai 2010, cu proiectii la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Festivalul va continua la Brasov (13-16 mai 2010), Iasi (20-23 mai), Targu-Mures (21-23 mai) si Timisoara (27-30 mai).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman iar selectia filmelor este realizata cu sprijinul ambasadelor si al centrelor culturale din tari europene. Parteneri: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Uniunea Cineastilor din Romania, Muzeul Taranului Roman, cu sprijinul Independenta Film si Clorofilm.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus