Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Festivalul Folk You! Florian Pittis, intre 21 si 24 iulie, la Vama Veche

Festivalul Folk You! Florian Pittis, intre 21 si 24 iulie, la Vama Veche

Cea de-a saptea editie a Festivalului Folk You! Florian Pittis se va desfasura intre 21 si 24 iulie, la Vama Veche, printre invitatii speciali ai evenimentului numarandu-se Zdob si Zdub, Celelalte Cuvinte, Holograf, Vama, Puya si Guess Who.

Intrarea la Festivalul Folk You! Florian Pittis va fi libera. Evenimentele vor incepe la ora 19.00 in fiecare dintre cele patru zile de festival.

In prima zi a festivalului – joi, 21 iulie – pe scena din Vama Veche vor urca Strada Mare, Claudia Ciobanu, Magda Puskas, Basorelief, Adrian Sarmasan & Laci Kovacs, Jimi Laco, Zoia Alecu, Tudor Gheorghe,k Mircea Vintila&Brambura, Florin Chilian, Zdob si Zdub.

In cea de-a doua zi a manifestarii, pe 22 iulie, vor putea fi ascultati Folk Frate!, Bogdan Grosu, Cristi Dumitrascu; Adrian Berinde, Maria Gheorghiu, Emeric Set, Taxi, Vasile Seicaru, Guess Who, Holograf.

Pe 23 iulie, publicul se va putea bucura de Proiectul Tivodar, Jazzpospolitas, Fox Studis, Dinu Olarasu, Alina Manole, Poesis, Marius Mihalache si Irina Sarbu, Nicu Alifantis&ZAN, Mircea Baniciu, Puya, in timp ce in ultima zi a Festivalului Folk You! pe scena vor urca Mirona Pascu, Ducu Hotima, Andrei Paunescu + Totusi, Maya, Tapinarii, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi & Mihai Nenita, Vama.

Editia din acest an a festivalului este organizata de Asociatia Miscarea de Rezistenta.

Festivalul Folk You! s-a lansat in 2005. La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, „miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate”. Motu incerca, la vremea aceea, sa identifice si sa defineasca genul care a consacrat Festivalul Folk You!: „Ce sa insemne folkul? – se intreba el, adaugand: „Un om cu o chitara? Asta s-ar putea sa insemne si blues-ul. Un om care isi canta propriile compozitii? Si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor… Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o inca pe cea de oraseni? Sa fie o intoarcere la origini, pentru ca in antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeste melopee? Folkul sa insemne numai cantecele de protest? O melodie populara cu autor cunoscut? Cine stie?! S-ar putea sa insemne toate la un loc…”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus