Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Festivalul Sighisoara Medievala

Festivalul Sighisoara Medievala

In perioada 27-29 iulie, Sighisoara va gazdui anualul festival medieval ajuns la cea de-a XV-a editie. Tema acestei editii – „Trubadurul indragostit” – va fi ilustrata prin spectacole oferite pe strazile si scenele din Cetate de catre actori si studenti de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. In programul festivalului sunt incluse spectacole de teatru, muzica veche, muzica vocala si instrumentala, muzica de curte, muzica sacra si laica, dans medieval, proiectii de film mut si concerte de muzica folk.

DIN PROGRAMUL FESTIVALULUI:

  • Ziua intai, 27 iulie: festivalul va debuta cu dansuri si cantece din perioada Renasterii, spectacole de teatru si de papusi, concursuri de declaratii de dragoste si expozitii foto. Ziua se va incheia cu concertele lui Ada Milea si Victor Socaciu.
  • Ziua a doua, 28 iulie: vor fi proiectii de filme, lupte cavaleresti, lectii de dans medieval, concerte de muzica sacra si renascentista, iar dupa orele 21.00 vor canta Nicu Alifantis si Mircea Baniciu.
  • Festivalul ar fi trebuit sa se incheie cu Alexandru Andries, Ducu Bertzi si invitatul special Florian Pittis, dar acestia s-au retras.

Comments

comments

Lasă un răspuns