Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Filme romanesti in competitia B-EST IFF 2010

Filme romanesti in competitia B-EST IFF 2010

Doua dintre cele mai asteptate filme romanesti ale anului 2010 – „Portretul luptatorului la tinerete”, debutul in lung-metraj al lui Constantin Popescu, si „Caravana cinematografica”, cel de-al doilea lung-metraj al lui Titus Muntean – vor concura la premiile celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF).

„Portretul luptatorului la tinerete”, lansat in cadrul sectiunii Forum a Festivalului International de la Berlin 2010, reprezinta prima parte (grupul Ion Gavrila Ogoranu) a trilogiei „luptei de rezistenta impotriva comunismului” – se pregatesc povestile Elisabetei Rizea si-a fratilor Arnautoiu. Chiar scos din contextul ambitiosului triptic (in fond, o premiera pentru cinematografia romaneasca), „Portretul luptatorului la tinerete” reprezinta un tur de forta incredibil, atat pentru echipa (filmarile au avut loc in munti, de-a lungul celor patru anotimpuri calendaristice), cat si pentru distributia impresionanta, condusa remarcabil de Constantin Dita (aproape de nerecunoscut).

„Caravana cinematografica” este cel de-al doilea lung-metraj al lui Titus Muntean, la o distanta de 7 ani de la percutantul lui debut cu „Examen”. Avand la baza povestirea omonima scrisa de Ioan Grosan, „Caravana cinematografica”, din a carei distributie fac parte Mircea Diaconu, Dorian Boguta si Iulia Lumanare, ne poarta in timp, in Romania finalului de ani ’50, cand un camion vechi devenit ajunge intr-un sat de munte izolat din Transilvania, pentru a proiecta filme rusesti de propaganda. Filmul a castigat premiul Best Pitch, la Baltic Events 2008.

Cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se va desfasura in perioada 20 – 25 aprilie 2010, la cinematografele Scala si Elvira Popescu.

  • Sursa: www.artboom.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus