Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Filmele care ar putea fi nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun film strain

Filmele care ar putea fi nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun film strain

Filmele „Biutiful”, regizat de mexicanul Alejandro Gonzalez Inarritu, si „Hors-la-loi”, al algerianului Rachid Bouchareb, se afla pe lista celor noua filme care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain, au anuntat organizatorii evenimentului.

Pentru rolul sau din „Biutiful”, actorul spaniol Javier Bardem a primit premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Cannes 2010. Cu toate acestea, filmul a trecut neobservat in SUA, unde la ceremonia Globurilor de Aur, a fost surclasat de lungmetrajul „In a Better World”, regizat de daneza Susanne Bier. Cele doua filme se afla din nou in competitie, fiind prezente pe lista cu cele noua filme care ar putea fi nominalizate la Oscar anul acesta.

Filmul „Hors-la-loi” reprezinta Algeria, „In a Better World” reprezinta Danemarca, iar Canada va concura cu filmul „Incendies”, regizat de Denis Villeneuve. Ceilalti finalisti sunt: „Canine”, de Yorgos Lanthimos (Grecia), „Confessions”, de Tetsuya Nakashima (Japonia), „Simple Simon”, de Andreas Ohman (Suedia), „Life Above All”, de Oliver Schmitz (Africa de Sud), si „También la lluvia/ Even The Rain”, de Iciar Bollain (Spania), in care joaca actorul mexican Gael Garcia Bernal.

  • In 2010, premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain a fost decernat lungmetrajului argentinian „El Secreto de Sus Ojos”, regizat de Juan José Campanella.
  • Nominalizarile pentru premiile Oscar 2011 vor fi anuntate pe 25 ianuarie 2011. Cea de-a 83-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie 2011, la Los Angeles.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus