Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Filmul despre Lady Di, premiera mondiala

Filmul despre Lady Di, premiera mondiala

La 16 ani de la moarte, regretata Lady Di revine in actualitate, intr-un film care se declara biografic. "Diana", filmul despre Printesa Inimilor descrie ultimii ani din viata ai acesteia si are premiera mondiala in seara zilei de 5 septembrie, la Londra.

Filmul spune povestea de iubire dintre Lady Diana si chirurgul pakistanez Hasnat Khan, care a durat din 1995 pana in 1997, cu putin inainte de moartea printesei. Scenariul are la baza cartea lui Kate Snell, "Diana: Ultima ei dragoste".

  • Un stil numit Lady Diana

Chirurgul Hasnat Khan a declarat deja ca filmul contine numai barfe si ipoteze si ca nu are o baza reala. Realizatorii sustin ca pelicula nu este un documentar, ci o interpretare dramatica. Oliver Hirschbiegel, regizorul filmului Diana sutine ca filmul este doar o parte din viata printesei si ca nu veridicitatea evenimentelor prezentate a fost scopul.

Rolul principal este intepretat de actrita australiana Naomi Watts. Ea a recunoscut ca a lucrat din greu pentru a-si schimba vocea, stilul si atitudinea, astfel incat sa se apropie cat mai bine de Lady Diana.

Filmul reconstituie momentele care au marcat ultimii ani din viata printesei, inclusiv calatoria ei in Angola, in cadrul campaniei impotriva minelor antipersoana.


Lady Diana a murit
in urma unui cumplit accident de masina, la Paris, la 31 august 1997, alaturi de iubitul ei din acea vreme, egipteanul Dodi al-Fayed. Avea 36 de ani si era una dintre cele mai iubite si admirate personalitati de pe glob.

Ancheta a stabilit ca accidentul a fost provocat de viteza excesiva cu care soferul, aflat in stare de ebrietate, conducea masina in care se aflau cei doi, in incercarea de a scapa de fotografi.

Vezi cateva imagini din film:

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus