Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Filmul lui Cristian Nemescu selectat la Cannes

Filmul lui Cristian Nemescu selectat la Cannes

Lansare pe marile ecrane: 1 iunie (distribuitor MediaPro Distribution)

Lansare DVD: 1 iunie (Pro Video)

La 8 luni de la moartea regizorului Cristi Nemescu, „california dreamin'”, primul sau lungmetraj, a fost selectionat pentru Festivalul de Film de la Cannes, la sectiunea Un certain regard. In urma cu un an, Cristi Nemescu isi ducea la Cannes mediu-metrajul „Marilena de la P7”, care fusese selectionat in Semaine de la critique, actiune paralela cu festivalul de film.

Tanarul regizor marturisea ca a avut ideea filmului „california dreamin’ (nesfarsit)” la scurt timp dupa ce a terminat facultatea: „Am fost la un moment dat undeva pe langa Mihai Bravu si m-au inspirat fetele de acolo. Erau foarte impresionate de faptul ca venisera niste americani in satul lor”.

  • Distributie: Armand Assante, Razvan Vasilescu, Jamie Elman, Maria Dinulescu, Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Radu Gabriel, Alex Margineanu

Astfel a aparut scenariul filmului, care dincolo de firul narativ aduce in prim plan subiecte precum globalizarea, birocratia, imaginea americanilor in Europa, oportunismul, dar si slugarnicia de care dau dovada deseori romanii in fata strainilor. Filmul se bucura de interpretarea actorului Armand Assante, care in timpul filmarilor a devenit fan Cristi Nemescu: „Sunt fascinat de modul in care Cristi stie sa spuna o poveste in imagini. Este un regizor cu un simt deosebit al lumii in care traieste. Cred foarte mult in el si in potentialul acestui film”.

Comments

comments

Lasă un răspuns