Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Filmul "Ingeri si demoni", boicotat de Vatican

Filmul "Ingeri si demoni", boicotat de Vatican

Dupa ce a interzis filmarile pentru „Ingeri si demoni” in Vatican si in orice biserica din Roma, deoarece filmul „aduce prejudicii sentimentelor religioase”, Biserica Catolica se pregateste sa boicoteze lansarea din 15 mai 2009.

Conform Avvenire, ziarul oficial al Vaticanului, Biserica „nu poate aproba” ecranizarea cartii lui Dan Brown, pe care il considera un autor de romane „blasfematoare”. O alta publicatie din Italia sustine ca in curand Vaticanul va face apel la toti catolicii din lume sa boicoteze filmul. Totusi, Arhiepiscopul Velasio de Paolis s-a aratat ingrijorat ca o astfel de actiune ar putea aduce filmului un plus de publicitate.

In vara lui 2008, cand au fost interzise filmarile, acelasi arhiepiscop spunea ca Dan Brown „a interpretat gresit evangheliile, pentru a otravi credinta”. Cum scenele-cheie din roman se petrec la Vatican, regizorul Ron Howard a fost nevoit sa filmeze mare parte din actiunea filmului intr-un Vatican reconstruit din decoruri.

Filmul „Ingeri si demoni” este cea de-a doua ecranizare a unui roman scris de Dan Brown, dupa „Codul lui Da Vinci”, care a fost de asemenea aspru criticat de catre Vatican. Pe langa Tom Hanks, in „Ingeri si demoni” mai joaca Ewan McGregor si Stellan Skarsgard.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus