Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Filmul "Le Concert" a castigat doua premii Cesar

Filmul "Le Concert" a castigat doua premii Cesar

Regizorul francez de origine romana Radu Mihaileanu a castigat doua premii Cesar la cea de-a 35-a editie a „Oscarurilor franceze”. Filmul „Le Concert” a primit premiul pentru Cel mai bun sunet si Cea mai buna muzica.

Comedia dramatica a lui Radu Mihaileanu a fost nominalizata in total la sase premii Cesar, printre care Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original si Cel mai bun montaj.

Filmul urmareste povestea unui fost dirijor al orchestrei Teatrului Balsoi, care incearca sa isi retraiasca perioada de glorie. Productia a fost filmata atat in Romania, cat si la Moscova si Paris, iar actorii distributiei vin din la fel de multe colturi ale Europei.

Experienta premiilor Cesar nu este una noua pentru regizorul Radu Mihaileanu. El a mai fost nominalizat, in 1999, pentru scenariul filmului „Trenul vietii”, iar in 2006 a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu original, pentru pelicula „Traieste”.

  • Gala de decernare a Premiilor Cezar a avut loc in 27 februarie 2010, la teatrul Chatelet din Paris. Seara a fost dominata de filmul „Un prophete”, filmul lui Jacques Audiard, care a castigat nu mai putin de noua premii, printre care Cel mai bun film si Cel mai bun actor, principal si secundar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus