Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Fumatorii britanici, pusi sa lucreze suplimentar in contul pauzelor de tigara

Fumatorii britanici, pusi sa lucreze suplimentar in contul pauzelor de tigara

Autoritatile locale din mai multe zone din Marea Britanie au decis sa-si oblige angajatii fumatori sa faca ore suplimentare sau sa-si contorizeze pauzele de fumat, pentru ca acestea sa nu le fie scazute din timpul de lucru, relateaza The Independent. Grupurile de lobby pentru drepturile fumatorilor sustin ca aceasta masura este „cel mai recent exemplu de conduita tiranica” impotriva fumatorilor.

In Anglia, fumatul in spatiile publice e interzis din 2007. Pentru ca spatiile pentru fumat din cladiri au fost desfiintate, in fata cladirilor au inceput sa apara grupuri mari de angajati iesiti pentru a fuma. Acum, si aceasta varianta a inceput sa fie revizuita de autoritatile locale. Astfel, cel putin cinci consilii au inceput sa le ceara angajatilor fumatori fie sa faca ore suplimentare, fie sa ia pauza formal de cate ori ies sa fumeze.

Forest, grupul care face lobby pentru drepturile fumatorilor, sustine ca acesta e un tratatament discriminatoriu. „Vor introduce pontajul si pentru cei care stau pe internet, intra pe Facebook sau pur si simplu beau o cafea? Multi dintre fumatori considera ca o tigara ii ajuta sa-si redobandeasca nivelul de concentrare”, a declarat directorul Forest, Simon Clark.

Pe de alta parte, oficialii Consiliului Breckland spun ca masura a fost introdusa pentru a elimina o perceptie de tratament incorect pentru nefumatori. „Cred ca trebuie sa acceptam ca anumitor nefumatori li se pare nedrept atunci cand colegul fumator tot iese afara sa fumeze, iar el trebuie sa stea la birou si sa lucreze”, a declarat William Nunn, liderul al Consiliului din Breckland. „Nu incercam sa-i facem sa se lase, ci doar spunem ca, daca vor sa fumeze, trebuie s-o faca in timpul lor liber”.

Specialistii in resurse umane sustin ca majoritatea companiilor private s-au oprit cu masurile luate impotriva fumatorilor la a le cere acestora ca pauzele de fumat sa faca parte din perioada obligatorie de odihna din timpul zilei de lucru. Pe de alta parte, companii mari precum British Airways si HSBC, au precizat ca nu au vreo politica anume in legatura cu pauzele de fumat, precizand ca apeleaza la bunul simt al angajatilor.

  • Sursa: www.mediafax.to.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus