Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > George Pistereanu – Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm

George Pistereanu – Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm

video_youtube

George Pistereanu, interpretul rolului principal din filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm din 17-28 noiembrie. „Ne-a convins ca dilema lui este reala, obligandu-ne sa-i intelegem actiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lasat fara cuvinte”, se arata in motivatia juriului.

Actorul roman in varsta de 21 de ani a ridicat trofeul in cadrul galei de premiere, la care a fost prezent si regizorul filmului, Florin Serban. Filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a participat in competitia internationala a festivalului si va fi lansat in cinematografele din Suedia pe 3 decembrie 2010.

Un alt film romanesc prezent la aceasta editie a Festivalului de Film de la Stockholm a fost documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, in regia lui Andrei Ujica, care a rulat in sectiunea speciala Spotlight: Extreme Politics.

  • „Eu cand vreau sa fluier, fluier” este debutul in lungmetraj al lui Florin Serban si primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin, unde a reusit sa ia doua premii importante: marele premiu al juriului – Ursul de Argint, si distinctia Alfred Bauer.
  • „Eu cand vreau sa fluier, fluier” este propunerea Romaniei la premiile Oscar 2011.
  • De asemenea, filmul este nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene – EFA Discovery Award, care va fi acordat pe 4 decembrie 2010, la Tallinn.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus