Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Gerard Depardieu filmeaza in Romania

Gerard Depardieu filmeaza in Romania

Actorul francez Gerard Depardieu si actorul american Harvey Keitel vor filma in Romania, in august 2010, pentru pelicula „Ipu – So I Say”, de Bogdan Dumitrescu Dreyer, informeaza reprezentantii casei producatoare, Tandem Film.

Gerard Depardieu joaca rolul principal in film. Actiunea se desfasoara spre sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intr-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viata a zece localnici, in schimbul unui soldat german disparut. Cei din sat se hotarasc sa il sacrifice pe prostul satului, pentru a salva viata celor zece, dar planul lor nu este atat de simplu precum pare.

Filmul este o ecranizare a nuvelei „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, care a mai fost transpusa in film de catre Sergiu Nicolaescu, in „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1972). Filmarile se vor desfasura timp de sase saptamani, la Sighisoara. Din distributie mai fac parte actorii Dorel Visan, Mihai Constantin si Bogdan Iancu. Filmul este o coproductie Romania/ Germania/ Franta si are „cel mai mare buget alocat unui film de dupa 1989″, a declarat pentru MEDIAFAX producatorul Tandem, Giuliano Doman.

Bogdan Dumitrescu Dreyer a mai regizat, printre altele, „Thalassa, Thalassa” (1994), „Die letzte Station” (1998) si „Camera ascunsa” (2004).

  • Sursa: www.artboom.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus