Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Ghidul afrodisiacelor

Ghidul afrodisiacelor

 

Ne-am gândit că un nu strică niciodată şi este cu atât mai util în Ziua Îndrăgostiţilor. Pentru că nu-i aşa, dragostea trece prin stomac. Numite aşa după zeiţa dragostei, Afrodită, afrodisiacele sunt substanţe – de obicei, produse alimentare, băuturi sau arome – care îmbunătăţesc dorinţă sexuală şi energia. 
 
Întrebarea care se pune este dacă afrodisiacele funcţionează cu adevărat? De aici şi utilitatea acestui ghid al afrodisiacelor. Adevărul este undeva între mit şi realitate.

Trebuie făcută o distincţie clară între dorinţă şi capacitatea sexuală, susţine Yahoo lifestyle. Există o mulţime de produse care îmbunătăţesc dorinţă sexuală, iar cele mai eficiente s-au dovedit produsele naturale care de cele mai multe ori stau, la îndemână, în cămară şi în frigider. Există şi preparate chimice, de sinteză, dar acestea intră într-o altă categorie. 

Soluţii eficiente pentru nopţii foarte fierbinţi
 
Ardeii iuţi şi alte condimente picante … îţi condimentează nu doar mâncarea, ci şi viaţă intimă pentru că au capacitatea reală de a stimula circulaţia sângelui, rimul cardiac şi metabolismul în general. Toate alimentele care conţin grăsimi sănătoase, omega 3 şi omega 6 au efect benefic asupra vieţii intime, pentru că stimulează sinteză de hormoni sexuali. 
 
Vanilia şi scorţişoară trezesc şi provoacă energile sexuale, dovadă a faptului că o componeta importantă o are puterea de sugestie. Dacă crezi cu adevărat în capacitatea unui aliment, atunci acesta va avea efectul dorit. 
 
Ghidul afrodisiacelor include pe lista să şi alcoolul, cu efect imediat asupra stării generale. O cantitate mică de alcool relaxează atât emoţional, cât şi fizic şi sporeşte încrederea în şine. Cofeină şi zahărul sunt capabile să-ţi dea un impuls, oferă energie şi de pregătesc pentru acţiune. 

Există afrodisiace comune pe care le avem oricând la dispoziţie. Printre acestea piersicile, bananele, seminţele de pin, scoicile, hreanul, sparanghelul, dar şi castraveţi şi ceapă. Mineralele şi vitaminele din acestea stimulează şi dorinţă şi capacitatea sexulala. Şi asta pentru că tot ceea ce ţine de viaţă sexuală depinde în mai mare sau mai mică măsură de alimentaţie şi de stilul de viaţă în general. Ghidul afrodisiacelor mai include căpşunile, ciocolată, condimentele şi vinul roşu.

Cantitatea mare de potasiu, magneziu, zinc şi vitamine pe care acestea le conţin sunt, în fapt, substanţele afrodisiace active. Ouăle, cerealele, fructele de mare sunt şi ele binevenite. În plus, fără excepţie, fructele fac viaţă sexuală mai bună.

Ceea ce maninci şi bei are intodeauna efect pe termen lung asupra stării de sănătate. Bunătăţile incluse în ghidul afrodisiacelor sunt o alternativă, nu o soluţie, şi asta doar în cadrul unei vieţi sănătoase.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus