Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Globurile au fost aruncate

Globurile au fost aruncate

In ultimii ani, tendinta este ca fiecare festival de film sa vina cu ceva care sa uimeasca audienta. Exemplul cel mai recent: premiile Oscar de anul trecut, cand „Crash”, un film care nu a agitat prea multe ape inainte de marile premii, i-a „suflat” indelung mediatizatului si controversatului „Brokeback Mountain” premiul pentru Cel mai bun film. Cine ar fi pariat pe filmul lui Paul Haggis, cand drama lui Ang Lee era premiata peste tot?

Anul acesta, Globurile de Aur au reeditat Oscarurile din 2006. Un mic test: se dau actorii Leonardo DiCaprio („Cartita” si „Diamantul sangeriu”), Peter O’Toole („Venus”), Will Smith („The Pursuit of Happyness”) si Forest Withaker („The Last King of Scotland”). Cui i-ai fi acordat premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal? Cumva lui Forest Withaker? Alegerea acestuia din urma a surprins cu siguranta multa lume, iar pe Leo trebuie sa-l fi lasat destul de… frustrat (avea sanse duble sa ia premiul, avand in vedere dubla nominalizare).

Aceeasi situatie la categoria Cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune. America Ferrera (din serialul „Ugly Betty”), la noi o anonima, a fost preferata veteranelor Marcia Cross si Felicity Huffman („Neveste disperate”), Julia Louis-Dreyfus („The New Adventures of Old Christine”) si Mary Louise Parker („Weeds”), deja nominalizate in anii trecuti.

Filmele anului au fost desemnate „Babel” (categoria drama) si „Dreamgirls” (comedie/muzical). „Cartita”, desi cu multe nominalizari, printre care regie, cel mai bun film, actor principal, actor secundar (dubla nominalizare: Jack Nicholson si Mark Wahlberg) si scenariu, a trebuit sa se multumesca doar cu Globul pentru Cea mai buna regie.

La categoria Cel mai bun film strain, „Volver” si „Apocalypto” au fost surclasate de mai putin cunoscutul „Letters from Iwo Jima”, regizat de Clint Eastwood. Mai putine surprize au fost la Cel mai bun actor/actrita in rol de comedie, premiile revenind lui Meryl Streep ( „Diavolul se imbraca de la Prada”) si Sasha Baron Cohen („Borat”).

Alti castigatori ai serii – si cu un pas mai aproape de Oscaruri, respectiv de Emmy-uri – au fost: Eddie Murphy si Jennifer Huston (roluri secundare, „Dreamgirls”), Helen Mirren (rol principal, serialul „Elizabeth I”), Alec Baldwin (rol principal intr-o comedie TV, „30 Rock”), Jeremy Irons (rol secundar, „Elizabeth I”) si Kyra Sedgwick (rol principal intr-o drama TV, „The Closer”).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus